Prvi smo ušli u novu Kavu Tavu na Britancu

untitled_0398

Zagrebačko kultno mjesto za doručak i kavu otvara vrata na već poznatoj lokaciji, no na drugoj adresi, o čemu smo nedavno i pisali. Na Britanskom trgu, Kava Tava otvara svoj do sada najveći prostor koji uređenjem niti jednog gosta neće ostaviti ravnodušnim.

untitled_0403

untitled_0404

Čim zakoračite u prostor, kao u ambijentu Alise iz zemlje čudesa, instant ćete se transportirati u prostor i vrijeme nekih drugačijih, starijih i neobičnih priča. Svaki detalj interijera iznimno je promišljeno postavljen tako da cijelo vrijeme upijate razne duhovite i domišljate poruke.

untitled_0405

untitled_0406

Na stolovima i šankovima dočekat će vas rečenice i ilustracije koje upućuju na kultne holivudske filmove, mjesto za ispijanje kave i slušanje glazbe, a posebno nas se dojmio stol na kojemu morate odložiti mobitel na za njega već predviđeno mjesto. Tko prvi posegne za mobitelom časti cijelo društvo kavom i doručkom.

untitled_0408

untitled_0409

Lusteri napravljeni od raznih lonaca, posuda, čajnika daju prostoru tu magičnu atmosferu poznate priče o Alisi, a svakako bezvremenskom efektu pridonose i naglašeni detalji kao što su zlatna vespa postavljena nasred prostorije, televizor na kojem piše gdje trebate sjesti te cijeli glavni šank dekoriran reljefom od keramičkih šalica, tanjurića i žličica za čaj ili kavu.

untitled_0410

untitled_0413

Također će vas dočekati i sjedala namijenjena prije filmskom setu, nego kafiću ili bistrou. U takvoj, bezvremenskoj i zanimljivoj atmosferi punoj detalja možete uživati u omiljenoj šalici kave, doručku ili njihovim već sada daleko poznatim činkicama.

untitled_0414

untitled_0415

Novost u ponudi jest obogaćeni menu s urbanom hranom, a novitet će biti empanada, jelo popularno u Latinskoj Americi. Radi se o punjenom jelu, koje izgledom podsjeća na punjenu pogaču ili kruh, a dolazi u mesnoj, kombiniranoj ili vege varijanti.

untitled_0416

untitled_0418

Dok uživate u svome jelu, tijekom dana će u pozadini odabrani DJ-i stvarati ‘chill’ atmosferu svojim glazbenim izborom, a definitivno ono nešto po čemu se Kava Tava razlikuje jest umjetno kreirana unutrašnjost aviona tzv. ‘Kava Tava Airlines’-a.

untitled_0401

untitled_0400

Naime, lijevo od šanka, a desno od glavne prostorije nalaze se dva prolaza koji će vas odvesti u simuliranu unutrašnjost aviona gdje se možete zavaliti u svoje zlatno sjedalo i dok jedete ili ispijate kavu možete pogledati neki od edukativnih, dokumentarnih i zanimljivih filmova koji će pokrivati doslovno sve što vas može zanimati – od filmova koji donose neku novu ili drugačiju kulturu, geografske, tehnološke i sl. zanimljivosti pa do onih s ‘pop’ predznakom. Nakon kave u Kavi Tavi stvarno ćete imati osjećaj da ste putovali kroz vrijeme i prostor.

untitled_0402

untitled_0420

Foto: Sanja Jagatić

Komentari