1 super sastojak koji će poboljšati jutarnju kavu

Kava uglavnom tokom radnog tjedna život znači, a vikendom imamo vremena eksperimentirati s novim receptima i do savršenstva dovoditi omiljeni jutarnji napitak. Osim što nas kava diže iz mrtvih, uglavnom nema dovoljno nutricionističkih svojstava da bi se smatrala kvalitetnim unosom u organizam. Zato ju je zgodno malo ‘podebljati’ superfood sastojcima za još više energije bez štetnih posljedica.

Danas vam donosimo recept za kavu s kokosovim uljem čiju je ideju već razradila naša Edita Šimić, no ovog puta uz dodatak sirovog kakaa i vanilije – mogao bi postati vaš najdraži oblik ispijanja nezamjenjive jutarnje šalice. Kokosovo ulje, uz mnoga svoja beauty svojstva, blagotvorno djeluje i na organizam iznutra – ubrzava metabolizam, osnažuje imunitet, snižava krvni tlak, a zasićene masti daju energiju bez da se hvataju za bokove.

1 šalica crne kave
1 žlica sirovog kakao praha
1 žličica kokosovog ulja
malo ekstrakta vanilije

Skuhajte kavu, onoliko jaku koliko vama odgovara, zatim je u blenderu pomiješajte s kakao prahom, kokosovim uljem i ekstraktom vanilije te izlijte u čašu. Ako želite dodatnu dimenziju – noć prije zamrznite kokosovo mlijeko u kalupu za led te ga ubacite u kavu. Jedna je blogerica eksperimentirala čak i s krem likerom, ali to je ipak poslijepodnevna varijanta. Koji će biti vaš odabir?

Foto: Edita Šimić, Instagram

Komentari