Uspjeh ružičaste kampanje Medvjeda

Kampanja „Ružičasti listopad u Brlogu Medvjeda“ odvija se unazad sedam godina u organizaciji hokejaša zagrebačkog Kluba hokeja na ledu Medveščak. Do sada su u svojim akcijama hokejaši Medveščaka mjesec Listopad – Mjesec Borbe protiv raka dojke obilježili ružičastim vezicama na svojim klizaljkama, ružičastim vrpcama na svojim igračkim dresovima te ružičastim igračkim dresovima, a od ove godine i ružičastim pakovima.

medvescak1

Humanitarnom aukcijom ružičastih dresova hokejaši Medveščaka su uz pomoć svojih navijača i donatora prikupili 80 000 kuna za pomoć oboljelima od karcinoma dojke kroz psihološke radionice i program savjetovanja udruge Sve za nju. 62 ružičasta aukcijska predmeta licitirana su nevjerojatnih 18 285 puta, a u licitaciji koja se odvijala putem portala www.aukcije.hr i telefonski sudjelovalo je 197 osoba iz cijeloga svijeta.

Najveći broj licitacija zabilježen je na ružičastom dresu Nathana Perkovicha, njih čak 804, dok je za najskuplji pak, onaj Stefana Giliatija licitirano čak 516 puta! Ovosezonski ružičasti dres Geoffreya Kinradea prodan je po dvostruko većem iznosu nego prošle godine, dok su ružičasti dresovi Patricka Bjorkstranda i Nathana Perkovicha dosegli gotovo dvostruke iznose u odnosu na prošlogodišnju ružičastu aukciju.

medvescak2

„Od prvoga dana ‘novog doba Medveščaka’ glasno ukazujemo našim navijačima na nužnost brige za vlastito zdravlje. Ova ružičasta humanitarna aukcija koja sada već prelazi u klupsku tradiciju samo je jedan mali dio svega što radimo za naše navijačice i sve žene ostalih 365 dana u godini. Svakodnevno prepoznajemo vrijedan trud i važnost rada udruge Sve za nju!” izjavio je Ranko Vučinić, Medveščakov direktor komunikacija i savjetnik Predsjednika Kluba za društvenu odgovornost.

Komentari