Kako zimi ukrotiti dugu kosu?

Ispred nas je čarobno blagdansko razdoblje. No, kad govorimo o dugoj kosi, zima ne donosi mnogo čarolije. Naprotiv, suha i krhka kosa koja lako puca i još se lakše zapetljava oko šalova ono je što možemo očekivati za vrijeme hladne sezone radi čega je potrebno promijeniti i prilagoditi njegu kose. Izbjegavanje tretiranja kose toplinom i agresivnim kemikalijama, redovito korištenje regeneratora i skraćivanje vrhova pomoći će vašoj dugoj kosi da lakše preživi zimu.

Iako će vremenu prilagođena njega kose zasigurno pomoći vašim dugim uvojicima da ove zime izgledaju bolje, kiša, snijeg i vjetar u vašu će kosu unijeti kaotičnu atmosferu. Za takve dane donosimo vam nekoliko prijedloga jednostavnih frizura. Minuta ili dvije bit će vam dovoljne da uvedete red u kaos i prkosi svim nedaćama koje nam vrijeme sprema ove zime.

PLETENICA OKO GLAVE

Pletenica oko glave postala je jedna od omiljenih frizura za vruče ljetne dane. U zimskoj sezoni ona će se istovremeno pobrinuti da izgledate odlično i da se vaša naelektrizirana duga kosa ne zapetljava. Ispletite dvije klasične pletenice, omotajte ih oko glave, pričvrstite ukosnicama i spremni ste za blagdansku sezonu i sve njezine partije.

NISKA PUNĐA

Kako bi se pobrinuli da vam zimski vjetar ne zapetljava kosu, skupite je u jednostavnu nisku punđu i svojoj kombinaciji dajte malo ležerne elegancije. Za posebne prigode kojih neće nedostajati u prosincu, spojite ovu jednostavnu frizuru s decentnim ukrasima za kosu poput baršunaste trake, tankog, zlatnog rajfa i ukosnica ukrašenih sitnim detaljima.

TRENDI BOKSAČKE PLETENICE

Takozvane boksačke pletenice ove su godine svojom jednostavnošću i praktičnošću oduševile mnoge trendseterice i preuzele titulu najpoželjnijih pletenica. Ovom jednostavnom frizurom ukrotite kosu i za njezinih najgorih dana.

UVIJEK PRAKTIČAN REP

Zasigurno najjednostavnija frizura toliko popularna i brza da ju rijetki smatraju frizurom i u zimskoj će sezoni često poslužiti kao odgovor na izazove vremenskih uvjeta. Ako ste naviknuti uvijek nositi rep na isti način, ove zime istražite različite tipove običnog repa. Birajte između visokog ili niskog, nosite ga na stranu ili mu laganim valovima dajte malo glamuroznog volumena. Za sve ljubitelje minimalizma zalizana kosa uredno skupljena u niski rep bit će frizura od koje se neće odvajati do kraja ove godine.

LOŠ DAN PREKRIJTE ŠEŠIROM ILI KAPOM

Loši dani događaju se svima, a zimi vašoj će se dugoj kosi dogoditi nerijetko. Ti su dani stvoreni za vaš omiljeni šešir ili kapu. Nered na glavi prekrijete popularnim vunenim kapama s ponponima za trendi look, velikim šeširom u trenutku unesite malo glamura u bad hair dan ili se, inspirirani Francuskinjama, odlučite za chic beretku. Pokrivala za glavu odlično će izgledati iznad niskog repa ili punđe.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Komentari