Kako zadržati preplanuli ten

Iako ljeto još uvijek traje i neki od nas još uvijek uživaju na moru, ima i onih koji su završili s odmaranjem i vratili se u užurbani gradski tempo. Kako preplanuli ten na kojem smo brižno radili tijekom cijelog ljeta ne bi izblijedio za nekoliko dana, koži treba posvetiti posebnu pažnju i njegovati ju na nešto drugačiji način.

ten-1

Prije nego što se uopće počnete izlagati suncu, bilo bi dobro napraviti piling kako biste uklonili mrtve stanice kože. Tako ćete kožu pripremiti za tamnjenje, a i boja će potrajati duže. S pilingom nemojte pretjerivati za vrijeme kada radite na dobivanju boje kako ne biste nepotrebno skinuli sloj kože. Ipak, svakih desetak dana možete napraviti jedan kako biste zadržali sjaj kože. Zadnja dva dana odmora koristite losion sa svojstvima za samotamnjenje koji će nahraniti kožu i naglasiti boju koju ste dobili.

ten-2

Tuširanje obavite u hladnijoj vodi i nikako se nemojte namakati u dugim kupkama jer će to isušiti kožu i uzrokovati ljuštenje. Umjesto uobičajenog gela za tuširanje koji također nepovoljno djeluje na preplanuli ten, predlažemo da koristite ulje za tuširanje koje će kožu zadržati hidratiziranom i dati joj sjaj. Isto tako, bitno je svakodnevno nanositi preparate koji će nahraniti kožu i učiniti ju podatnom. Pokušajte s baby uljem za zdravi sjaj ili kokosovim maslacom za pravi ljetni doživljaj.

ten-3

Prehrana igra bitnu ulogu u njezi kože te je bitna i za održavanje preplanulog tena. Namirnice bogate beta-karotenom neka se nađu na vašem svakodnevnom meniju. Slatki krumpir, marelice, mango i mrkva samo su neke od njih, a jaja, avokado, bademi i losos potaknut će proizvodnju melanina i tako pomoći zadržati ljetnu boju. Osim navedenih namirnica, bitno je ostati hidratiziran iznutra, stoga ne zaboravite na preporučene dvije litre vode dnevno, osobito u ljetnim mjesecima.

ten-4

Osim ovih savjeta koji će produžiti trajanje vašeg preplanulog tena, možete se poslužiti i nekim trikovima pomoću kojih ćete izgledati tamnije. Bijela odjeća pružit će kontrast koži, a uz pokoji svijetli pramen u kosi izgledat ćete kao da ste upravo došli s plaže. Licu boju možete vratiti uz pomoć bronzera, a losion za tijelo sa sjajnim česticama prividno će vratiti tenu preplanulu boju.

Foto: Billabong

Komentari