Divni mali radni prostori

ohjoy

@ohjoy

Rad od kuće ili bilo kojeg drugog privatnog prostora, ponekad i coworking te slični oblici radnog prostora, sve su učestaliji zbog svoje ekonomičnosti, mogućnosti rada bez vremenskog uvjetovanja radnog vremena, no i zbog mogućnosti lakšeg postizanja mira i reda kako bi posao napravili na najbolji mogući način.

No, to ne znači da takav prostor pruža veliki inicijalni komoditet. Često su mali kvadraturom, zbijeni, improvizirani dio stana kuće i domaćinstva… U takvim, sve češćim situacijama, morate uključiti maštu, što je zapravo jako dobra stvar jer možete pokazati svu paletu svoje kreativnosti kada se radi o uređenju manjih radnih prostora s maksimalnom funkcionalnošću, a i vašim, dizajnerskim potpisom.

polagram

@polagram

joannagoddard

@joannagoddard

Krenimo redom – modularnost je alfa i omega prilikom ovakvog uređivanja i planiranja prostora. Trabaju vam što jednostavniji komadi namještaja sa što većom modularnom mogućnošću slaganja u prostoru. Razni kubovi i plohe u tren oka pretvaraju se u police, registre, stolove, čak i nekima potrebnu arhivu. U slučaju da imate u prostoru prozor ili bilo kakav otvor na van, iskoristite ga kao bazu za radnu plohu i dekorirajte biljem ili nekim sličnim, vama dragim predmetima.

Ako je prostor toliko mali, npr. radi se doslovno o niši u vašoj spavaćoj ili dnevnoj sobi, ne očajavajte, možete ju odlično iskoristiti za radni stol i nužne police poviše njega. Kada ne radite, stolicu gurnite uz stol, ako na nišu možete instalirati zastor ili vrata, zatvorite ih i nećete ga niti primjetiti, a zauzet će minimalno mjesta. No, ono na čemu nikako ne smijete štedjeti jest dobra stolica, anatomska, s odličnom potporom za kičmu jer ćete, u ovom malom prostoru provoditi dosta vremena u jednom te istom položaju.

livingwithsimplicity

@livingwithsimplicity

sfgirlbybay

@sfgirlbybay

Nakon ovih osnova, vrijeme je da mašti date slobodu u uređivanju te donosimo neke od primjera uređenih prostora, inspirirajte se njima i napravite svoj idealan radni kutak, koliko god on malen bio.

ideaonline

@ideaonline

Foto: Instagram

Komentari