A kakve kuhinje vi volite?

Je li se i vama dogodilo da su za vrijeme kućnih tuluma odjednom svi gosti počnu gravitirati prema kuhinji? Čak i ako nisu privučeni primamljivim mirisima iz pećnice, pretvore kuhinju u centralnu prostoriju u stanu, bez obzira na veličinu samog prostora.

IKEA

IKEA

Kuhinje imaju neku posebnu čar, ponajviše ako je vlasnik sretnik koji može iskoristiti izdašnu kvadraturu i opremiti je svime potrebnim za pripremanje bakanalija. Mnoge kuharice sanjaju o kuhinjskom otoku gdje bi se odvijao život njima najvažnije prostorije, drugi bi pak bili sretni samo da imaju malo više radnih površina ili čak šank oko kojeg bi se okupljali ukućani i gosti. Svatko ima svoje želje, i pokušava ih što efektivnije uklopiti u prostor s kojim raspolaže. Srećom mnoge trgovine izlaze u susret s izradom kuhinja po mjeri, nude dizajne za sve ideje i mogućnosti tako da na kraju krajeva nije teško odabrati idealnu (ili barem približno idealnu) kombinaciju.

kuhinje_artinterijeri(duomocucine)

Duomo Cucine (Art Interijeri)

Neki od hitova u uređenju kuhinja koje dizajneri predviđaju da će vladati ove godine, uključuju kuhinjski namještaj u stilu onog u ostatku stana – površine prekrivene punim drvetom tako da se lako uklapaju u otvorene prostore koji spajaju kuhinju, blagovaonicu i dnevnu sobu u jednu ujednačenu cjelinu. Tome je u suprotnosti tip kuhinje ispunjen otvorenim policama na kojima se jasno ocrtava sav kuhinjski pribor koji smo inače navikli skrivati iza vrata ormarića.

SMEG

SMEG

Spoj modernog i tradicionalnog sve je više na snazi, nakon što su neko vrijeme egzistirali kao striktno odvojene tematike u dizajnu. Retro stil nikad ne izlazi iz mode, štoviše sad samouvjereno vlada. Uz klasičnu bijelu, sve je popularnija i crna ili boja tamnog drveta, a čest detalj su i metalizirane svjetiljke koje izgledom i stilom odgovaraju kuhinjskim uređajima. Ako ste i vi u potrazi za inspiracijom u vidu izgleda svoje nove kuhinje, razgledajte naše, trenutačno aktualne prijedloge.

Lesnina

Lesnina

IKEA

IKEA

Lesnina

Lesnina

SMEG

SMEG

IKEA

IKEA

Varenna (Art Interijeri)

Varenna (Art Interijeri)

Komentari