Martina Štritof: IKEA makeover dnevnog boravka

Dnevni boravak je srce svakog doma! Bez obzira na njegovu veličinu i naše mogućnosti, to je prostor koji predstavlja naš odraz u zrcalu i savršeno oslikava našu osobnost. U današnje vrijeme kad nam je svaka informacija dostupnija nego ikada prije i na svakom koraku vidimo inspirativne slike savršenih interijera, često znamo duboko udahnuti i reći “Ovo je ono što želim, ali zašto je to tako skupo?!”.

BORAVAKotvorna

E pa dragi moji, imam za vas veselu vijest i zato vam donosim nekoliko ideja – kako uz pomoć IKEA proizvoda postići ono što ste oduvijek sanjali, a mislili ste da vam nije dostupno. Naime na stranici Bemz.com možete pronaći iznimno bogatu ponudu materijala za vaš namještaj te tako ostvariti kakav god dojam želite u svom domu. Danas sam za vas pripremila nekoliko potpuno različitih lookova dnevnog boravaka, pa​ ​krenimo redom!

Boravak 1: Elegancija s pomakom

ikea boravak

Ovaj primjer dnevnog boravka idealan je za sve one koji u svom domu žele dašak glamoura, ali su jednako tako i ljubitelji eklektičnog stila. SODERHAMN dvosjed u plavom plišu, EKTORP dvosjed u animalnom printu i grafički print KIVIK fotelje, savršeno su nadopunjeni art deco detaljima, poput staklenog stolića s postoljem od mesinga i samostojećom svjetiljkom u istoj maniri. Neka vam ovo bude primjer kako naizgled nespojivi komadi mogu stvoriti originalan dom po vašoj mjeri.

BORAVAK-2

BORAVAK-1

Boravak 2: Udobnost na prvom mjestu

ikea boravak

Zajednički nazivnik svih prostora ovog tipa definitivno je udobnost u vlastitom domu. Ako ste ljubitelj neutralnih tonova i prirodnih materijala, ovo je bez sumnje vaša dobitna kombinacija. Lan kao tkanina, idealan je za opuštene presvlake koje vidimo na modelima KARLSTADT i EKTORP, a ono što ga čini posebno privlačnim u svim kombinacijama je činjenica da idealno funkcionira kako u urbanim životnim prostorima, tako i u kućama za odmor.

ikea boravak

ikea boravak

ikea boravak

ikea boravak

Boravak 3: Industrijski vintage

ikea boravak

Kombinacija industrijskog dizajna i vintage komada sinonim su za suvremeni dizajn interijera. Danas gotovo svako relevantno ime u industriji opremanja interijera ima bar nekoliko proizvoda koji su reinterpretirane replike industrijskog dizajna, pa je tako i IKEA slijedila njihov primjer sa svojim rasvjetnim tjelima iz AROD, RENARP i HEKTAR linija. Ono što industrijski dizajn čini toliko poželjnim u velikom spektru javnih i privatnih prostora, vjerojatno je činjenica da se uvijek radi o jako funkcionalnim komadima s velikim estetskim potencijalom, tako da ga stvarno možete uklopiti u bilo koji prostor. Kada tome dodate vintage komade, kakvi se kod nas mogu naći na sajmovima antikviteta, dobit ćete moderan urbani interijer, baš kao na slikama.

BORAVAK-3.3

ikea boravak

BORAVAK-3lampe

Boravak 4: Plavo za svaku priliku

BORAVAK-4.2

Jeste li ste znali da brojna istraživanja pokazuju kako je upravo plava boja u svim svojim nijansama najpopularnija boja u uređenju interijera. Prema međunarodno poznatom brendu Dulux, čak 42% ispitanika uvijek će se odlučiti za neku nijansu plave, kad je u pitanju izbor boje za zidove. Priznajem i ja sam dio ove statistike! Plava boja prije sve djeluje smirujuće u prostoru, bez obzira na koji način, u kojem obliku, te u kojoj nijansi je koristimo, neovisno o tome da li se radi o uzorku s kineskih porculanskih vaza, plavo-bijelim prugicama, bogatom plavom plišu ili prozračnom lanu idealnom za izradu zastora. Ovdje vam donosim nekoliko varijanti dnevnog boravaka u plavim varijantama i sigurna sam da ćete se naći u barem jednom od njih!

ikea boravak

ikea boravak

ikea boravak

BORAVAK-4.6

Ako i vi želite preurediti svoj IKEA namještaj, sve materijale i modele možete pronaći na sljedećim stranicama: IKEA.com, Bemz.com

Komentari