Kako urediti balkon?

Ako živite u gradu i ne posjedujete svoj komadić zemlje, zasigurno vam nedostaje jedan miran kutak na svježem zraku u koji za lijepa vremena možete pobjeći i uživati u dobroj knjizi ili šalici toplog napitka. Većina vas niti ne zamjećuje svoj balkon ili ga automatski otpisuje misleći kako sjedenje na njemu zasigurno ne može biti ugodno niti vizualno privlačno te ga koristi za odlaganje nepotrebnih stvari.

balkoni17

No što ako biste svoj balkon pogledali u nekom novom svjetlu i probudili dizajnera interijera u sebi? Takav pothvat nije nemoguć niti je pretjerano zahtjevan, tim više što većina balkonskih prostora u gradovima nema neku zavidnu površinu. Dovoljno je da na njega smjestite jedan do dva stolca, eventualno stolić i okružite se zelenilom u teglama. Možda čak poželite održavati svoj mini balkonski vrt, ali o tome drugom prilikom.

Ako je balkon natkriven možete razmatrati različite materijale namještaja, no odaberite onaj koji se lako održava i koji u različitim vremenskim uvjetima neće lako propasti. U tom je slučaju metal možda najbolja odluka, ali i lakirano drvo ako vam više odgovara rustikalan izgled prostora. Koliko će komada namještaja stajati na balkonu ovisi o površini, a na vama je da odaberete hoće li se raditi o jednoj klupčici, niskom ili visokom stoliću, stolcima koji će stajati samostalno te želite li u sve ukomponirati police.

balkoni9

Kako bi balkon postao prava oaza relaksacije važno je da bude ugodno, zar ne? Tu u pomoć priskaču ukrasni jastuci, dekice različitih boja i uzoraka, svijećnjaci za intimnu rasvjetu, zanimljive biljke, ukrasne lampice… Njih ćete s vremena na vrijeme morati unositi u dom, ovisno o vremenskim prilikama, no definitivno pridonose ugodnoj atmosferi u kojoj se možete opustiti. Zanimljiv detalj je umjetno krzno koje će vas istovremeno zagrijati, a vizualno je vrlo privlačno. Zahvaljujući mnogim brendovima trenutačno dostupnim na hrvatskom tržištu svatko može odabrati najbolje za sebe, ovisno o ukusu i raspoloživom budžetu.

U nastavku razgledajte našu galeriju za inspiraciju i zamislite se kako u miru uživate u svom doručku ili šalici kave, čitajući omiljeni magazin. Ako imate dobar pogled, još i bolje.

balkoni3

balkoni14

Foto: Alvhemmakleri

Komentari