Kako ublažiti celulit?

Jedan od najvećih neprijatelja ženske kože, mrska ‘narančina kora’ je zapravo naslaga masnog tkiva koja nastaje nagomilavanjem masnoća i toksina pod kožom uslijed čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu s mišićima te stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože. Iako njegova pojava ovisi o nizu faktora, kao što su genetske predispozicije, najčešći krivac za njenu pojavu je pogrešan lifestyle.

celulit

Iako zasigurno ne postoji žena koju ne muči ovaj estetski problem, celulit se može smanjiti. Rezultati ne dolaze odmah i potrebno je cijelu godinu voditi brigu o zdravlju i ljepoti vaše kože. Nažalost zbog pogrešnih prehrambenih navika te nedostatka dnevne rutine konzumiranja obroka i pogrešnih izvora namirnica uz nisku fizičku aktivnost sve je učestalija pojava. Za uklanjanje celulita potrebna je disciplina, zdrav način života i izbjegavanje stresa. Njega kože i tijela počinje iznutra. U tome vam može pomoći biranje zdravih namirnica, poput ribe, povrća, voća i izbjegavanje rafiniranih šećera, masnoća i ugljikohidrata. Isto tako bilo bi dobro da svaki dan konzumirate prirodne čajeve, sokove i vodu. Gazirana pića, alkohol te kavu trebali bi izbjegavati.

vodaslimunom2

Velika količina povrća u prehrani je neophodna za jačanje vezivnog tkiva, a u kombinaciji s više unosa vode i proteina, povrće pomaže kod uspostavljanja normalne razine estrogena u krvi što je još jedan faktor u uspješnoj borbi protiv celulita. Kako bi problemi s neuglednom narančinom korom bili samo dio prošlosti, vrijeme je da se okrenete namirnicama kao što su brokula, slatki krumpir i prokulice.

Unatoč tome ako ne volite nešto od navedenog, pronađite način kako da ih zavolite ako se više ne želite boriti protiv neuglednog celulita. Vježbanje se pokazalo kao učinkovita metoda, a možete birati između nekoliko disciplina. Stručnjaci su mišljenja kako bi to trebale biti vježbe usmjerene na mišiće koji se nalaze na području trbuha, zatim mišiće na stražnjici i nogama.

vježbanje

U obzir dolazi trčanje, vožnja biciklom, ples, gimnastika, rad s bučicama, plivanje i body building. Važno je da budete uporni jer ćete samo tako doći do željenih rezultata, u suprotnom se koža može opet opustiti.

Uz pravilnu prehranu i tjelovježbu danas na tržištu postoje mnogi kozmetički tretmani koji pomažu u borbi protiv celulita. Njihova učinkovitost u eliminiranju masnih naslaga je dokazana ali nije u potpunosti učinkovita, rezultate možete ostvariti jedino ako se disciplinirano posvetite uklanjanju celulita na svim područjima. Kreme, iako nisu čudotvorne, pomažu utoliko što dovode do zagrijavanja kože, ali samo u suradnji s pojedinim vježbama i zdravim namirnicama. Važno je da kreme nanosite svaki dan kao i pilinge bar jednom tjedno. Iako žene ‘narančina kora’ najčešće muči upravo s dolaskom toplijih dana, riješite se celulita i izgledajte savršeno tijekom cijele godine.

Foto: Shutterstock

Komentari