Kako stilizirati stolić za kavu

Stolić za kavu u dnevnom boravku ne mora biti samo funkcionalan element u prostoru na koji odlažete predmete poput daljinskog upravljača ili praznih šalica, a njegove vam ladice služe kao odlagalište nepotrebnih baterija i sličnog. Ako se samo malo potrudite i stilizirate ga, on postaje zanimljiva točka u dnevnom boravku koja odražava vašu osobnost, ključno mjesto oko kojeg se okupljaju ukućani i gosti te lijep dekorativni element.

stolić za kavu

Prvenstveno vam je potreban dobar stolić koji se stilski uklapa u ostatak dnevne sobe i s drugim namještajem. Što ne znači da on mora biti skup jer se na današnjem tržištu može pronaći mnogo uistinu različitih cjenovnih kategorija od kojih su i one jeftinije vizualno privlačne. Stolić možete pronaći i u antikvarijatu, na buvljaku, izraditi ga sami… On čak ne mora biti stol u pravom smislu riječi već se može zamijeniti kovčezima, hrpama knjiga, paletama i slično.

stolić za kavu

Nakon što se odabrali stolić samo ga trebate upotpuniti jednostavnim detaljima koje je lako pronaći – lijepom vazom s omiljenim sezonskim cvijećem (ili nekim aranžmanom od sušenog cvijeća ako želite da bude trajnije), teglicom s biljkom, knjigama koje ćete nanovo čitati ili aktualnim izdanjima časopisa, mirisnim svjećicama i svijećnjacima, dekorativnim elementima, zdjelicama s grickalicama ili zdjelama s voćem. Sve navedeno možete smjestiti na pladanj kako bi lakše uklonili ako vam zatreba mjesta. Također vodite računa o podmetačima za šalice i čaše kako biste očuvali stol, a hoćete li stolić smještati na tepih ili ga ostaviti na parketu, odluka je na vama.

stolić za kavu

stolić za kavu

Komentari