Kako stilizirati kosu prije spavanja?

Buđenje s dobrom frizurom za većinu žena je rijetkost jer zahtjeva veliku količinu pažnje i truda. Čak i ako imate prirodno zdravu i sjajnu kosu, pravilna njega prije spavanja može vam donijeti magične rezultate u jutarnjim satima. Jutarnji rituali mnogima počinje s ispijanjem kave i smišljanjem odjevnih kombinacija i makeup-a za cijeli dan. Ako nemate vremena za posjete frizeru ili niste majstorica za kreiranje glamuroznih stylinga, pokušajte s nekim jednostavnim trikovima.

frizure

Za održavanje volumena svoje kose, operite je večer prije i stavite ukosnice koje će spriječiti da izgubi punoću do jutra. Za velike valove u kosi, razdvojite je i napravite frizuru prije spavanja i stavite malo pjene za kosu. Ujutro ćete se probuditi s s frizurom koja će izgledati savršeno cijeli dan. Ako se želite probuditi s glatkom kosom, zamotajte svoju kosu u jednom smjeru oko glave počevši od uha a možete i vezati čvrsti šal oko glave kako bi kosa bila na mjestu cijelu noć.

Svi se želimo probuditi s valovima kao da smo došli s plaže. Napravite dvije francuske pletenice s obje strane glave. Držite ih što je duže moguće kako bi izbjegli savijanje. Za nešto efektniji učinak, koristite pjenu kroz sredine glave a zatim svoju kosu razdvojite na nekoliko dijelova i tako ju držite dok spavate.

Primijetili ste kako još malo morate krenuti, a frizura još nije gotova? I zato postoji rješenje, a dolazi u obliku kose na stranu. Počešljajte se tako da vam veći dio kose ide na jednu stranu. Ovako ste dobili glamuroznu frizuru, a za još bolji dojam ne zaboravite natapirati kosu.

frizure5

Tapiranje kose ne mora biti problem ako uz sebe imate pravi češalj i ako znate kako napraviti tih nekoliko poteza nakon kojih će frizura biti na mjestu. Volumen je moguće postići na nekoliko načina, a među njima je i posebna metoda koja podrazumijeva tanki češalj. Uz pomoć njega i nekoliko poteza vaša kosa može izgledati prekrasno, a frizura može biti gotova za samo nekoliko minuta.

Feniranje može ponekad trajati cijelu vječnost, a kako bi ubrzali i taj dio sređivanja potrebna vam je velika okrugla četka. Uz pomoć ove četke obuhvatit ćete veći dio kose i tako u kratkom vremenskom periodu napraviti savršenu frizuru. Ono što treba učiniti je prije pranja kose lagano ju raščešljati od krajeva prema korijenu sve dok se kosa ne odmrsi. Tako ćete izbjeći petljance, a kosa će nakon pranja biti kao da ju niste tapirali.

Preko noći možete držati i hidratantna ulja za kosu koja jutro poslije isprati. Ona će nahraniti kosu i učiniti je mekom i podatnom, a vama će olakšati raščešljavanje.

Foto: Getty images

Komentari