Kako spavati kvalitetno 365 dana u godini?

Dormeo4

Svi znamo kako je dobar i ugodan san iznimno važan za zdravlje organizma, imunitet, produktivnost i raspoloženje. Nažalost, zbog svakodnevnih obveza, stresa, ponekad i bolesti, ali i loše odabranog asortimana za spavanje naš je san često isprekidan, kratak, praćen bolovima u vratu i umorom nakon buđenja i generalno – nekvalitetan.

Naravno, svima nam je potreban san koji će nas okrijepiti i pripremiti za dnevne izazove i uz koji ćemo se svako jutro buditi s osmijehom na licu. Nije nemoguće, slijedite naše savjete i otkrijte kako si 365 dana u godini priuštiti luksuzan, udoban i kvalitetan san.

Dormeo3

Dormeo Air Lux Plus madrac visok je čak 27 cm

1) Krenimo od početka – temelj i osnova mirne, prospavane noći je dobar madrac. Zato je iznimno važno da odaberete onaj koji će vam pružiti potrebnu potporu i udobnost. Kako bi vam u tome pomogao, Dormeo je pripremio neodoljivu ponudu koja se zove Air Plus linija madraca. Najnovija, ujedno i najluksuznija, linija Dormeo dizajnirana je kako bi vam pružila vrhunski odmor. To znači da su Air Plus Lux, Comfort i Select madraci inovativni po načinu izrade, a njihova visina do čak 27 cm te izvrsnih 5 zona udobnosti garantiraju vam neponovljiv, opuštajući odmor!

2) Posteljina je također faktor koji doprinosi kvaliteti sna, a pritom je važno od kojeg je materijala napravljena. Kod odabira posteljine dajte prednost onoj koja je napravljena od prirodnih materijala (pamuka ili pamučnog satena), koja je ugodna i nježna za kožu, dopušta joj „da diše“ te koja se jednostavno održava.

Dormeo2

Dormeo SilkyTouch set posteljine izrađen je od 100% satenskog pamuka

3) Nemojte prekasno jesti! Kako biste probavili hranu prije nego odete na počinak, večerajte najkasnije u 18.30 h. Također, imajte na umu da nije dobro ići u krevet ako ste gladni.

4) Kreirajte najbolju atmosferu za miran san. Mnogi od nas imaju naviku prije spavanja još jednom provjeriti mail, društvene mreže, odgovoriti na poruku ili se uspavati serijom. Zaboravite na ovakvu praksu. Kako biste dobro spavali svaku noć, stvorite rutinu odlaska na počinak u isto vrijeme. Spustite rolete i ugasite svjetla te također ugasite TV, računalo, mobitel i sve što bi vam inače omelo san i odmor. Također, imajte na umu da za je niža temperatura bolja za san.

dormeo nova

5) Opustite se! Moderan, brzi stil života i brojne svakodnevne obveze od nas zahtijevaju multitasking i često je teško „stati na loptu“ i opustiti se. Zato vam savjetujemo da osmislite svoj mali ritual opuštanja i prakticirate ga kada vam je potrebno, kako biste na počinak odlazili smireni i bez stresa. Imajući to na umu, Dormeo vam u siječnju želi pružiti upravo takav odmor. Naime, ukoliko ste član Top Shopovog Kluba 5* nove – najbolje na tržištu – Dormeo Air Plus madrace možete kupiti uz 5% popusta, a uz kupnju dobivate poklon koji će vas dodatno razmaziti – wellness odmor za dvoje u LifeClass Termama Sveti Martin!

Više informacija o ovoj super ponudi potražite na www.dormeo.com.hr i u 2016. godini relaksirajte se, obnovite um i tijelo i prepustite se vrhunskim užicima uz najluksuzniju ponudu iz Dormea!

*Sponzorirana objava

Foto: iStock

Komentari