Uspješno buđenje bez kave je itekako moguće

budjenjebezkave1

Odustajanje od obožavane šalice kave (ili više njih) ujutro čini se kao nemoguć zadatak. Pa tako je ukusna, mirisna i ugađa tijelu… Ali pretjerivanje s kofeinom na kraju rezultira jednim začaranim krugom gdje osjećate da je jedino što vas može probuditi kofein, on vas ‘diže’, ali vas jednako tako i ‘spušta’. Snažno i bez milosti. I nakon toga ste opet umorni, iscrpljeni i naprosto se ne osjećate dobro.

Postoje i drugi načini kako dan započeti bez kave, možda nisu jednako ukusni, ali zašto ih ne biste isprobali? Pa makar kao kratkotrajni eksperiment.

Postignite ujednačen ritam spavanja

Prvenstveno se dobro naspavajte svake noći i jutra će biti lakša. To ćete najlakše postići tako da odredite jedan ritam kojeg znate da možete držati i koji će uvijek biti ujednačen, što znači odlazak u krevet u otprilike isto vrijeme svaki dan. Također se pokušajte opustiti prije spavanja bez gledanja u ekrane – čitajte knjigu, pripremite relaksirajuću kupku, družite se s ukućanima… Zahtijeva disciplinu, ali ujutro ćete biti zadovoljniji.

Također, nemojte u potpunosti zamračiti sobu kako bi vas lakše razbudilo prirodno svjetlo.

hmhomeproljece7

Pokušajte odraditi trening ujutro

Bavite li se tjelovježbom, pokušajte trening odraditi ujutro. Bit će vam to osvježavajuć način da započnete dan, dobit ćete energije za sve jutarnje zadatke i s puno više elana pristupiti poslu. U najmanju ruku se razgibajte ili odradite nekoliko osnovnih joga poza i kratku meditaciju da se tijelo aktivira nakon spavanja.

Tuširajte se ujutro

Tuširanje ujutro dobar je način da se efektivno razbudite. Pogotovo ako za tuširanje odaberete mirise citrusa koji snižavaju razinu stresa, potiču bolje raspoloženje i osvježavaju.

Pojedite kvalitetan doručak

Ritual doručkovanja u kojem dobivate sve potrebne nutrijente puno će vas duže ‘držati’ kroz jutro nego ako samo posegnete za prvim croissantom. Proteini, složeni ugljikohidrati i zdrave masti recept su za odličan početak dana. I, naravno, puno vode. Može i s limunom.

@edibleash

@edibleash

D.Č.

Foto: Wildfox, H&M Home, Instagram

Komentari