Kako se pametno spakirati za more

Od silnog uzbuđenja što ćemo se uskoro uputiti na more ili pretrpanog rasporeda, često zaboravljamo razraditi taktiku pakiranja kako bismo se osigurali da ćemo ponijeti sve što nam treba, zauzimajući pritom što manje mjesta. U nedostatku planiranja, najčešće spakiramo više nego što nam je potrebno i na kraju opet nemamo što obući. Kako ovog ljeta ne biste napravili istu grešku, donosimo nekoliko savjeta kako dobro isplanirati pakiranje, ponijeti sve što vam treba i obaviti to u rekordnom vremenu.

Prije nego što krenete vaditi odjeću i modne dodatke iz ormara, odvojite par minuta kako biste razmislili kamo idete i što će vam biti potrebno. Idete li samo na plažu? Planirate li se baviti sportskim aktivnostima? Hoćete li puno hodati i razgledavati? Koliko ćete izlaziti? Kada osvijestite za što se točno pakirate, bit će vam puno lakše potrpati stvari u kofer. Nakon toga prelazimo na sastavljanje popisa stvari koje planirate ponijeti.

Prilikom sastavljanja popisa, isplanirajte kompletne outfite kako ne biste ponijeli stvari koje nećete odjenuti na odmoru. Pravilo kojim se možete voditi je da ponesete hlače i suknje uz koje možete nositi minimalno tri gornja dijela. Većina ljudi ionako neće primijetiti da iste hlače nosite u više prilika. Tako ćete povećati mogućnosti za odjevne kombinacije i uštedjeti na prostoru. Za takve stvari idealni su basic komadi poput traper hlačica, lagane bijele košulje i mornarske majice na prugice.

t14_MG_9136

Od obuće nemojte nositi više od četiri komada. Udobne tenisice spremite za sportske aktivnosti, duga razgledavanja i za slučaj ružnijeg vremena. Omiljene sandale nosit ćete u svim ostalim prilikama, a za slučaj da planirate izlaziti, ponesite i jedan par cipela na visoku petu. Modeli s punom petom nosivi su i u dnevnim i večernjim kombinacijama, te su zbog toga idealni za ljetna putovanja. Ne zaboravite na šarene japanke za odlaske na plažu.

t02_MG_1556

Bilo da putujete automobilom, autobusom ili avionom, prostor koji vam je na raspolaganju nije beskonačan, stoga nekoliko savjeta kako uštedjeti na prostoru nije na odmet. Za početak nabavite šampon, gel za tuširanje, pastu za zube i ostale potrepštine u putnim pakiranjima. Umjesto da odjeću slažete na hrpe, pokušajte ju zarolati. Osim što će tako zauzimati manje mjesta, neće se ni toliko gužvati. Sitne predmete poput nakita i ruževa za usne zamotajte u čarape, a kako grudnjaci ne bi izgubili oblik, savinite ih na pola i u njih smjestite donje rublje. Ako vas još uvijek muči manjak prostora, odjeću možete staviti u vrećice za vakuumiranje, samo vodite računa o tome da ih na isti način morate pospremiti prilikom povratka. Na kraju, eksperimentiranje s odjevnim kombinacijama izbjegavajte na odmoru, te ponesite samo ono što i inače nosite.

Foto: Jacquie Aiche, Instagram @chiaraferragni, @mija_mija

Komentari