Kako se oporaviti od tuluma

Sezona ljetnih partyja u punom je jeku i malo tko će se suzdržati od cjelonoćnih provoda. Iako se od povremenih izlazaka tijekom godine nije teško oporaviti sljedeći dan, ljeti se događa da se s partijanjem nastavlja više dana za redom jer nitko ne želi godišnji odmor provesti vegetirajući u krevetu. Kako bismo vam olakšali oporavak, donosimo vam nekoliko ideja kako organizmu vratiti snagu nakon duge noći.

wildfox4

Za početak, tijekom večeri za svaku čašu alkohola popijte čašu vode kako biste ostali hidratizirani i olakšali si sljedeći dan. Kada napokon dođete do kreveta, jastuk povisite ili stavite dva kako bi vam glava bila na povišenoj poziciji. Taj položaj poboljšat će cirkulaciju u licu i smanjiti natečenost kako biste ujutro izgledali svježije i odmornije čak iako se tako možda ne osjećate.

wildfox1

Kada se probudite, napravite lagani doručak kako ne biste dodatno opteretili organizam, a predlažemo da u jutarnji obrok uključite i svježu rajčicu ili krastavce za dodatnu hidrataciju. Voda s limunom lagan je način za brzu detoksikaciju koja će vam zasigurno biti potrebna. Ako inače pijete kavu, popijte ju i sada kako nedostatak kofeina ne bi pojačao glavobolju, ali nemojte pretjerivati kako ne biste dobili suprotan učinak.

wildfox2

Krastavci na očima također će pomoći u smanjivanju natečenosti, a tijekom dana predlažemo da pijuckate čaj od đumbira. Nekoliko oguljenih komadića đumbira stavite u šalicu i prelijte kipućom vodom. Po želji možete dodati i limun za dodatno osvježenje i antiupalno djelovanje. Kako biste nadomjestili izgubljene elektrolite, popijte izotonični napitak nakon obroka za instantno osvježenje. Tijekom cijelog dana važno je piti dovoljno tekućine kako biste organizmu povratili hidrataciju.

wildfox3

Naporno vježbanje nakon cjelonoćnog partijanja možda i nije najbolja ideja jer znojenjem gubite vodu iz tijela. Radije se odlučite za jogu kako biste se rastegnuli i pokrenuli organizam. Šetnja će također aktivirati mišiće, a ako ste medu sretnicima koji su trenutno na obali, skok u more probudit će vas i osvježiti, a i plivanje je dobra tjelovježba za oporavak.

Foto: Wildfox

Komentari