Kako produktivno iskoristiti slobodno vrijeme ovih blagdana?

Jedva čekate blagdane kako biste napokon odahnuli od obaveza nagomilanih u prosincu? Uživajte u  slobodnom vremenu, no pažljivo ga iskoristite, jer se na kraju godine nećete osjećati zadovoljno sjedite li i dosađujete se kod kuće cijele dane. Srećom, postoje mnoge stvari kojima se možete zaokupiti, stoga dragocjene trenutke potrošite na opuštanje, zabavu i provođenje vremena s dragim ljudima.

kako iskoristiti slobodno vrijeme4

Izađite na svježi zrak

Upustite li se u prekomjerno uživanje u svim delicijama koje blagdani nose sa sobom, ništa vas neće vratiti u život kao rekreacija na svježem zraku. Izađite van i protegnite noge u joggiranju, ležernoj šetnji ili nekoj drugoj aktivnosti koja vam je draga. Iskoristite ovaj najjednostavniji način za osjećati se instantno bolje.

kako iskoristiti slobodno vrijeme6

Pročitajte knjigu

U digitalnom vremenu u kojem živimo vrlo je lako otuđiti se od dobrih starih knjiga. Čak i kada imamo slobodno vrijeme na raspolaganju, mnogo češće posežemo za mobitelom, tabletom i osobnim računalom, provodeći vrijeme na društvenim mrežama. Osjećate li se kao da niste pročitali knjigu godinama, ovog Božića ne pokušavajte pronaći još jednu izliku za preskakanje. Opkrbite se na vrijeme naslovima koji bi vam mogli postati omiljeno štivo i zajedno s njima utonite u san svake večeri.

kako iskoristiti slobodno vrijeme9

Otputujte za vikend

Luksuz tjedan dana dugog putovanja između Božića i Nove godine možda nemate, no dovoljna su vam i dva dana da napravite odmak od svakodnevnog života i napunite baterije. Vikend putovanje u susjedstvo, na skijanje ili na klasičan izlet, za vas će biti kvalitetno provedeno vrijeme, bez obzira na to nalazite li se u društvu partnera, obitelji ili prijatelja, a s njega ćete donijeti pregršt lijepih uspomena koje će vas uvijek podsjećati na sadržajno provedene blagdane.

kako iskoristiti slobodno vrijeme2

Posjetite spa zonu

Kraj godine sa sobom tradicionalno donosi razdoblje umora i iscrpljenosti. Riješite se nagomilanih tenzija posjetom spa zoni u kojoj ćete regenerirati um i tijelo. Sauna, masaže i opuštajuće kupke neka budu vaš izbor tretmana, a ukoliko nemate prilike otići u spa, organizirajte si relaksirajuću zonu u udobnosti vlastitog doma: napunite kadu, začinite kupku eteričnim uljima, upalite svijeće i slušajte omiljenu glazbu.

kako iskoristiti slobodno vrijeme10

Organizirajte ležernu večer za prijatelje

Blagdani su idealno vrijeme za nadoknađivanje svih onih susreta koje ste u prethodnih mjesec dana možda morali otkazati zbog poslovnih i privatnih obaveza. Okupite prijatelje na ležernoj večeri kod kuće, pripremite snackove i opustite se uz razgovor, zajedničko gledanje filmova i društvene igre.

Foto: H&M Home, H&M Sport, Massimo Dutti

Komentari

No tags