Kako postati jutarnja osoba

Iz sna vas budi zvuk alarma, a vi još sneni stišćete odgodu te se nakon trećeg puta predajete i s mukom odvajate od toplih pokrivača. Zaželjeti ukućanima dobro jutro nije opcija sve dok ne popijete prvu kavu, a upita li vas netko pitanje koje zahtijeva opširniji odgovor od kimanja glavom, u najboljem slučaju mu uputite mrki pogled. Ako ste se prepoznali u ovom opisu, vjerojatno za sebe kažete da jednostavno niste jutarnja osoba, no uz promjenu navika, jutro će postati ugodnije vama i onima koji ga s vama dijele.

04freepeople

Prvo pravilo kojeg biste se trebali pridržavati je da se budite i idete leći uvijek u isto vrijeme. Tako ćete svoje tijelo priviknuti na periode spavanja i budnosti te ćete se nakon nekog vremena buditi sami od sebe par minuta prije nego što se alarm oglasi. Odgađajući alarm nekoliko puta po deset minuta zapravo si smanjujete vrijeme sna te ustajete mrzovoljni. Kako biste se natjerali da uistinu ustanete na prvo zvono, alarm stavite na drug kraj prostorije kako biste morali ustati iz kreveta da ga ugasite.

02anthropologie

Nakon što ste ustali iz kreveta, krenite u kupaonicu na jednostavan ritual razbuđivanja – pranje zubiju i umivanje. Nakon osam sati sna, vašem tijelu je potrebna voda, a samo jedna čaša pomoći će vam razbuditi organizam. Ne zaboravite i na najvažniji obrok u danu koji vam daje energiju za sve dnevne aktivnosti. Jutarnja tjelovježba također će vas pokrenuti i pripremiti za sve dnevne izazove. To ne mora biti pola sata kardio vježbi i pola sata teretane, lagano petnaestominutno rastezanje sasvim je dovoljno za podizanje raspoloženja.

03freepeople2

Kada ste se razbudili i pokrenuli, vrijeme je da krenete u akciju i iskoristite dan najbolje što možete. Odvojite nekoliko minuta kako biste složili listu obaveza i stvari koje taj dan morate obaviti. Prijepodne je obično opuštenije od popodneva, pa se težih zadataka riješite prvih kako biste se motivirali i ostali produktivni ostatak dana.

Foto: Free People, Anthropologie

Komentari