Kako osvježiti proljetnu garderobu za nula kuna

Nova garderoba

@collagevintage

Svake godine modni svijet postaje sve uzbudljivije mjesto, a svaka nova sezona osim novih trendova donosi i sve veću raznolikost i sve veću kreativnost izraženu kroz siluete stvorene od tkanina različitih tekstura, boja i uzoraka. Iako raznolikost koju donose nove kolekcije prestižnih modnih kuća, ali i pristupačnih high street dućana nosi pozitivan pomak prema individualnost i mogućnosti odabira, bezbrojne mogućnosti i sjajne, nove stvari nerijetko nas preplavljuju i pune naše ormare stvarima koje ili zapravo ne trebamo ili čak i ne želimo.

Brzina mode i promjene trendova u posljednjih nekoliko godina, nakon desetljeća pokušavanja praćenja i držanja koraka s promjenama unutar modnog svijeta, mnogi su u minimalnom pristupu pronašli ne samo izlaz iz začaranog kruga, već i svoj osobni stil. Pravila minimalizma modu su svela na vrlo jednostavan koncept vođen uvijek istim smjernicama, a odabir estetike, palete boja i cjelokupnog izgleda samo su neke od njih. Iako stroga pravila koje nosi minimalistički pristup ormaru nisu za svakoga, neki od trikova minimalističke garderobe jednostavan su način kako unutar svakog ormara, osobito na početku nove sezone kada više no inače imamo potrebu za novim stvarima, istovremeno uštedjeti i stvoriti garderobu koja će nas veseliti i odgovarati našem modnom i životnom stilu.

Nova garderoba

@icovetthee

Odličan početak planiranja garderobe za novu sezonu je prazan list papira. Nemojte razmišljati koji su najnoviji trendovi i it komadi, već na listu papira stvorite jednostavan popis stvari koje želite vidjeti unutar svog proljetnog ormara. Basic komade poput omiljenih traperica, proljetne jakne, bijele majice ili drugih, sličnih stvari koje smatrate nezaobilaznim i jednostavnim komadima stavite na sam početak popisa, a nakon krenite razmišljati u kombinacijama i uz pomoć kojih komada ćete unutar njih transformirati basic komade koji tvore temelj vašeg ormara. Bijeli T-shirt dobit će novo lice uz poslovno odijelo, satensku slip haljinu ili šljokičastu suknju, dok će omiljeni par vaših traperica obožavati elegantne košulje i luksuzne modne dodatke. Dodajte ih na popis.

Nova garderoba

@theannaedit

Nakon što ste dodali zadnji modni detalj na svoj popis, vrijeme je za shopping zbog kojeg nećete morati napustiti svoja četiri zida, već otvoriti vrata svog ormara. Izvadite sve iz njega, pospremite stvari koje vam neće trebati ove, ali ćete ih ponovno nositi sljedeće sezone i izvucite kutije u kojima se nalaze stvari iz vaše prošlogodišnje proljetne garderobe. Očistite ormar i shopping unutar vaše garderobe i stvaranje nove može započeti. Vratite omiljene basic komade, proljetne klasike, modne dodatke na koje ste zaboravili da ih imate, a za kojima ćete narednih nekoliko mjeseci posezati kako bi promijenili izgled i karakter omiljenih komada i ostale stvari koje se nalaze na vašem popisu. Na kraju, ispred vas nalazit će se vaša proljetna garderoba i popis na kojem će velika većina stvari biti prekrižena.

Nova garderoba

@phoebesoup

Modni dodaci tajna su iza zanimljivih kombinacija nastalih u jednostavnoj garderobi i jednostavan i brz način koji će joj dati svježinu i novi izgled bez potrošene kune. Otvorite kutiju s nakitom, izvadite marame i remenje, cipele i šešire koje ste skupili kroz godine i poigrajte se njima. Zadržite minimalan pristup ili stvorite slojeve od omiljenih boemskih ili decentnih ogrlica i prstenja. Ako nakit i ostali modni dodaci dosad nisu imali važno mjesto u vašoj svakodnevnoj garderobi, iznenadit ćete se koliku će promjenu unijeti u nju.

@phoebesoup

@phoebesoup

Dvije stvari na koje najčešće zaboravimo u planiranju svježeg izgleda za novu sezonu su frizura i šminka. Iako često ostavljenje po strani, one su, baš poput modnih dodataka, ujedno i jednostavan način kojim ćemo kroz sezonu lako mijenjati izgled i karakter omiljenih komada. Bilo da ste spremni na veliku promjenu ili tek za eksperimentiranje s različitim frizurama, bilo da ćete svom looku povremeno dodati nekoliko poteza jarkog ruža ili ćete se u posebnim prilikama odvažiti na dramatičan look i zanimljivi make up poput sjenila jarke boje i novih linija tuša, u planiranju nove garderobe nemojte zaboraviti kozmetičku torbicu koja se krije u njoj.

Blunt cut frizura

@thefashioncitizen

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Komentari