Odaberite savršen krevet za svoju sobu

Krevet je kralj spavaće sobe i to se ne može poreći, a takvom ključnom komadu važno je posvetiti posebnu pozornost ne samo zbog vizualnog dojma već i zbog kvalitete sna koju će vam pružiti. No pripazite, požalit ćete ako vizualno nadvlada funkcionalnost jer organizmu treba regeneracija tokom noći, a ako se ne naspavate patit će i vaš organizam, ali i produktivnost tokom dana. Kvaliteta kreveta ovisi o više faktora, a najvažniji su okvir, podnice i madrac. Tek kasnije razmišljate o kvaliteti jastuka.

kreveti3

IKEA

Uglavnom veličinu kreveta odabiremo ovisno o veličini prostora koji imamo na raspolaganju, što je sasvim logično, tako da će svi s većom kvadraturom stana sa srećom uskočiti u svoja king size carstva, a taj luksuz imaju i oni koji žive sami. Ako ste pak ograničeni s mjestom ili opremate sobu za dijete krevet širine 90 centimetara bit će dovoljan, kao i kombinirani krevet koji spaja radni stol te uzdignuti krevet do kojeg vode ljestve. Takve kombinacije s krevetima na “galeriji” moguće su i s većim dimenzijama kreveta, a odlično će odgovarati jednosobnim stanovima gdje uvijek nedostaje mjesta i gdje u podnožje kreveta možete smisliti radni stol ili čak i kauč pa tako stvoriti atmosferu dnevne sobe.

Lesnina

Lesnina

Pri kupnji kreveta posebnu pozornost obratite na čvrstoću okvira i imajte na umu da ćete onaj od iverice morati promijeniti puno brže od punog drveta, pa čak i ako će inicijalno manje koštati, na kraju ćete imati dupli trošak. Podnica i madraca na tržištu ima nebrojeno mnogo, isprobajte ih sve prije nego što se odlučite za onaj prema svom ukusu. Preporučuju se ipak tvrđi modeli, pogotovo svima koji imaju problema s leđima jer daju bolju podršku kralježnici. Najbolje bi bilo odabrati madrac s prirodnim punjenjem zato što “diše”, a s njime i vaša koža, no brojni modeli od memory pjene pružaju itekako ugodan san. Madrace birajte prema svojim zdravstvenim predispozicijama jer će vam tako izbor biti sužen samo na najkvalitetnije za vas, a istovremeno puno lakši.

H&M Home

H&M Home

Tek kad ste provjerili sve navedeno i odabrali svoj model stiže onaj najzabavniji dio – izbor jastuka, ukrasnih jastuka, posteljine i sličnog koji možete prilagođavati svojem ukusu i personalizirati sobu. Dok birate krevet razmislite i o dodatnom prostoru koji možete dobiti ukoliko kupite model s ugrađenim ladicama u koji možete spremati svu posteljinu, pa čak i druge stvari ukoliko u ormarima nemate dovoljno mjesta. Mogućnosti su neograničene – odaberite najbolju za sebe!

kreveti5

IKEA

kreveti_naslovna

H&M Home

kreveti4

IKEA

kreveti6

H&M Home

Foto: IKEA, Lesnina, H&M Home

Komentari