Kako odabrati donje rublje

Pored odabira kupaćeg kostima, najveći problem vjerojatno nam predstavlja kupnja donjeg rublja. Iako ga vidimo samo mi, želimo da ono odgovara našem tijelu i da se u njemu osjećamo ugodno. Dobro donje rublje lijepo će istaknuti svaku odjevnu kombinaciju, dok će ono koje nam ne odgovara učiniti da i najbolji outfit izgleda loše. Osim ružnog ocrtavanja preko odjeće, donje rublje koje ne odgovara tijelu može imati i ozbiljnije posljedice.

intimissimi01

Grudnjak u krivoj veličini neće laskati figuri i obliku tijela, a može i ostaviti ožiljke od dugog nošenja ako je preuzak. Za one s većim poprsjem, grudnjak koji ne pruža adekvatnu potporu prouzročit će bolove u leđima i loše držanje. Još neki od problema uključuju blokadu limfnih čvorova i iritaciju kože. Ako vam se grudnjak diže na leđima ili naramenice urezuju u ramena, vrijeme je da ga promijenite. Najbolje bi bilo da se izmjerite u prodavaonicama donjeg rublja kako biste odredili ne samo pravu veličinu nego i oblik koji vam najbolje odgovara. Mjerenje biste trebali obavljati prilikom svake kupnje jer se tijelo s vremenom mijenja.

yamamay01

Prilikom kupnje svakako trebate razmisliti i o namjeni donjeg rublja koje kupujete jer neće svako jednako odgovarati noćnim izlascima, vježbanju i svakodnevnim aktivnostima. Čipka i našiveni ukrasi možda izgledaju lijepo i ženstveno, ali ako će vam to iritirati kožu i uzrokovati nelagodu, učinak će biti potpuno suprotan. Donje rublje koje nosite svaki dan neka bude pamučno ili bar neka ima pamučnu podstavu jer prirodni materijali najbolje odgovaraju koži i sprječavaju infekcije. Izbjegavajte umjetne materijale koji ne dišu jer oni mogu povećati rizik. Pamuk je također najbolji izbor za tjelovježbu, ali ne čekajte da dođete doma kako biste se presvukli već to obavite u teretani kako mokri materijal ne bi povećao rizik od infekcije. Ako još niste, isprobajte donje rublje bez šavova. Osim što ono neće biti vidljivo preko odjeće, neće ni iritirati kožu poput onog s preuskom gumom.

palmers01

Za razliku od kupaćih kostima, pri odabiru donjeg rublja oblik tijela nije od velike važnosti. Najbitnije je da se vi osjećate ugodno jer boju i uzorak neće vidjeti nitko. Naravno, svi se volimo ponekad počastiti nekim posebnim komadom koji će nam pružiti dodatno samopouzdanje i osjećaj ženstvenosti. Za takve prilike odaberite komade koji će naglasiti vaše najbolje dijelove i sakriti nedostatke. Dizajn donjeg rublja birajte ovisno o onome što ćete nositi preko. Ako nosite duboki izrez, neka grudnjak bude dubokog izreza i širokih naramenica kako biste osigurali da sve ostane na mjestu. Balconette grudnjaci idealni su za haljine i topove bez naramenica jer pružaju dovoljno potpore, a nisu vidljivi. Za svakodnevne majice odaberite klasični kroj grudnjaka koji će lijepo naglasiti siluetu. Gaćice neka budu bez šavova i nećete se morati brinuti o vidljivim tragovima. U galeriji pogledajte neke od najboljih komada.

Foto: Intimissimi, Yamamay, Palmers

Komentari