3 trika koja će očuvati vašu kosu tijekom vježbanja

tekst2

Tijekom treninga i tjelovježbe ljudi su najviše usredotočeni na ispravno izvođenje pokreta i vježbi, pravilno disanje i dovoljan unos tekućine zbog čega mnogi zaborave na očuvanje i zdravlje kose za vrijeme obavljanja sportskih aktivnosti. Visoki rep ili punđa najčešći su izbor ‘sportske’ frizure. Ipak, trebali biste podići svijest o tome kako na primjer vodeni sportovi i trčanje različito utječu na vlasište, kako je ponekad bolje imati raspuštenu kosu te kako postoje mnogi prirodni preparati zaduženi za očuvanje zdravlja kose. U nastavku otkrijte tri trika pomoću kojih ćete biti sigurni da vaša kosa tijekom treninga neće biti sklona oštećenju.

Nanesite masku za kosu
Činjenica je da znoj i fizički napor nikog ne čine pretjerano lijepim. Naprotiv, izazivaju crvenilo, ubrzano disanje i iscrpljenost. Kosa izgleda mokro i masno. Zbog svega navedenog ne dajte da vas pomisao na stavljanje maske prije treninga zastraši. S prirodno nanesenim proizvodom na kosi nećete izgledati drugačije nego inače, a svojem ćete vlasištu mnogo doprinijeti. Toplina koju stvara tijelo za vrijeme vježbanja pridonosi učinkovitijem prodiranju maske koja će ju štititi od stanjivanja, ispucalosti i beživotnosti. Što se tiče izbora maske, najbolje je koristiti neku blagu koja sadrži sastojke poput meda, eteričnih ulja ili maslinovog ulja.

Napravite pletenice
Pletenice ne ostavljaju onaj poznati ‘trag’ na kosi kao što to čini rep. Ukoliko znate da nakon iduceg jutarnjeg treninga nećete prati kosu, operite ju noć prije. Kada ju osušite ručnikom, napravite razdjeljak po sredini i sa svake strane po jednu pletenicu. Nakon vježbanja ih možete rasplesti te upotrijebiti suhi šampon nakon čega ćete imati i postojanu frizuru.

Smočite kosu
U slučaju da ste obožavatelji vodenih sportova, preporučamo vam da prije ulaska u bazen kosu namočite čistom vodom. Naime, prethodno močenje kose odnosno čestice čiste vode sprječavaju potpuni učinak klora koji inače isušuje i uništava boju kose. Također, pripazite da nakon završetka treninga operete kosu šamponom namijenjenom za smanjivanje utjecaja klora.

tekst1

Foto: H&M Sport, Instagram

Komentari