Kako obnoviti garderobu za nula kuna

Nova sezona i nove kolekcije su već u trgovinama diljem grada, a s njima je stigla i želja da obnovimo garderobu s nekim novim komadima jer oči su izgleda uvijek gladnije od novčanika. S obzirom na to da nemamo svi mogućnosti svake sezone puniti ormare novim stvarima, dobra je vijest da ne treba puno novca za malo promjene. Sve što trebate je plan i kreativnost te nekoliko lukavih naputaka s kojima ćete osvježiti postojeće stanje u garderobi.

pariz street style

Zaronite u vlastiti ormar

Ispraznite sve police svog ormara, iskopajte i one najudaljenije dijelove te ih sve rasprostrite na jedno mjesto i pravite se da idete u shopping u vlastitom ormaru. Negdje se sigurno skriva nešto što ste zaboravili i što ćete nanovo otkriti, neka zaboravljena proljetna haljina ili majica koja se može iskombinirati i ove sezone.

Istražite mamin ili bakin ormar

Sedamdesete i boho vladaju ove sezone, a možda baš vaša majka ili baka čuvaju neki od komada koji su tad bili u trendu. Trapezice, kožnu jaknu, cvjetnu haljinu, šešir ili nešto s resicama kako bi imali vlastiti vintage statement

garderoba

Vrijeme je za razmjenu odjeće

Čišćenje ormara je ujedno i odlična prilika za druženje. Nagovorite prijateljice da donesu sve što ne žele iz svojih garderoba te upriličite zabavno poslijepodne isprobavanja odjeće, a među svim tim komadima vjerojatno ćete pronaći baš ono što vama ove sezone treba i proslijediti dalje nešto što ne želite kako bi oslobodili malo mjesta u ormaru. Velike su šanse da će netko odbaciti baš ono što ste potajno sebi priželjkivali.

garderoba

Prekrojite neki od komada

Odrežite rub hlača do cool dužine iznad gležnja, razrežite koljena na starim trapericama, odrežite porub na majici ili sweatshirtu, prilagodite rukave na drugu dužinu… Bezbroj je načina kako neki odjevni komad možete pretvoriti u nešto drugo i možda baš nešto staro vratiti u trend.

garderoba

Slojevitost je uvijek ‘in’

Proljeće, kao i jesen, odlično su doba za slojevitost. Ispod košulje koju uvijek nosite zakopčanom, obucite T-shirticu ili dugu majicu bez rukava, ljetnu haljinu obucite ispod debele veste i kombinirajte s gležnjačama, lagane hlače obucite na deblje čarape koje će provirivati između ruba i tenisica… Ideje su na vama.

Igrajte se s printevima

Spojite nespojivo, već nekoliko sezona teško da ćete pogriješiti. Možete se pozabaviti i ‘color blockingom’ te u potpunosti nanovo izumiti svoj stil. Kupite modni časopis ili surfajte Internetom u potrazi za inspiracijom koju možete prilagoditi sebi.

garderoba

Razmislite o načinu na koji nosite odjeću

Možda staru vestu od dečka možete stilizirati remenom, na haljinu dodati dugu maramu i stegnuti sve u struku, komadima nakita osvježiti dosadan pulover. Vjerojatno ste i neke komade navikli nositi na određen način pa ne razmišljate o njima na taj način, ali pokušajte razmišljati van okvira i inspirirati se street style fotografijama za sasvim novi stil.

Foto: Wildfox, Imaxtree, Screenshot

Komentari