Journal beauty tutorial by M.A.C i Bobbi Brown

Sexy smokey eyes – čini se da ga svatko želi, no većina misli i osjeća da je uspješna primjena ovog looka izvan njihovih mogućnosti. Takva situacija se može i mora prevladati jer je smokey eyes jedan od najsvestranijih make-up lookova.

Radost smokey eyes looka je da odgovara svakoj dobi, licu i obliku očiju te je jedan od rijetkih make-up lookova čija tehnika sjenčanja također odlično funkcionira i na spuštenim kapcima jer se ne oslanja na pregib kapka. Također, odlično ide i na duboko usađene oči te na lice s dioptrijskim naočalama. No zapravo, najbolje izgleda navečer zbog punog ‘blurry’ dojma očiju. Gotovo uvijek ga kombiniram s nježnim rozim ili breskvastim rumenilom i nude ružem kako bi oči bile u punom efektu.

kristina bradač

Tekući puder se nanosi nakon što ste prethodno nanijeli odgovarajuću kremu na već očišćeno lice. Boja tekućeg pudera mora odgovarati boji i tonu kože. Tekući puder istisnite na poleđinu ruke kako biste lakše dozirali količinu pudera na kistu. Puder nanesite plosnatim kistom. Kistom nanesite tekući puder na središnji dio lica – nos i okolno područje.

kristina bradač

Lagano utapkajte u kožu i razmazujte prema vanjskim dijelovima lica. Nemojte izostaviti ni područje oko očiju. Pripazite da se tekući puder dobro stopi s kožom na rubnim dijelovima lica, u zoni čela, oko čeljusti, linije uz kosu i ušiju – kako biste izbjegli očiti trag tekućeg pudera u prijelaznim zonama.

Savjet: Prilikom kupnje tekućeg pudera isprobajte puder na na prijelazu lica i vrata i provjerite na dnevnom svjetlu odgovara li vam nijansa.

kristina bradač

Korektor služi za osvježavanje i posvijetljivanje predjela ispod očiju i kapaka. Neka bude za nijansu svjetliji od kože/podloge. Nanesite ga u obliku polumjeseca ispod očiju. Nježno utapkavajte prstima dok se u potpunosti ne stopi s podlogom.

Nakon što ste nanijeli tekući puder i korektor, fiksirajte podlogu transparentnim puderom u kamenu ili prahu. Fiksiranje će osigurati da prethodno nanesena podloga bude postojanija.

kristina bradač

Kistom za sjenilo na cijeli kapak nanesite neutralno sjenilo u bež boji. U ovom slučaju koristite sjenilo sa shimmer efektom.

kristina bradac (3)

Crnom olovkom za oči obrubite oči, nanesite je uz rub gornjih trepavica, utrljavajući je između trepavica, zatim ispod gornjih trepavica i na unutarnji donji kapak.

Savjet: Apliciranje olovke možete olakšati tako da kožu lagano zategnete povlačeći prema sljepoočnici.

kristina bradac (4)

U vanjske kutove kapka te na pregib i na cijeli donji kapak kistom za sjenilo nanesite metalik antracit sjenilo. Tamnim sjenilom postižete dojam dubine kapka.

kristina bradač

Čistim kistom za sjenčanje omekšajte naneseno antracit-sivo sjenilo i dobro ga povežite s baznim bež sjenilom.

kristina bradac (5)

Prije nanošenja maskare, trepavice uvijte uvijačem za trepavice. Uvijač za trepavice prislonite uz gornji kapak tik do korijena trepavica i nježno pritisnite nekoliko puta. Maskaru nanesite tako da je nježno utrljate u korijen trepavica i zatim četkicu povlačite prema vrhovima. Za intenzivniji smokey efekt aplicirajte dva sloja maskare.

kristina bradač

Ukoliko želite korigirati ili definirati svoje obrve, popunite ih ili osjenčajte željeni oblik olovkom za obrve. Olovka za obrve neka bude nešto svjetlija od vaših obrva kako one ne bi izgledale pregrubo. Obavezno ih pročešljajte češljićem za obrve kako bi odstranili eventualan višak proizvoda i time ih učinili još prirodnijima.

kristina bradac (8)

Odgovarajućim kistom nježnim pokretima nanesite rumenilo u nježno ružičastoj nijansi počevši od obraza prema jagodičnoj kosti. Pripazite da nanos rumenila bude diskretan, a ukoliko mislite da vam je potrebno više rumenila, nanesite ga još, ali u vrlo laganom nanosu.

Savjet: Nasmijte se i zarumenite izbočene jagodice.

kristina bradac (11)

Blijedo rozi ruž nanesite odgovarajućim kistom. Ispunite čitavu površinu usana koje ste prethodno eventualno iscrtali olovkom.

kristina bradac (13)

Savjet: Kako biste izbjegli preslikavanje ruža na zube, upotrijebite papirnatu maramicu. Papirnatu maramicu obuhvatite središnjim djelom gornje i donje usnice te lagano pritisnite.

MAC kistovi

Vodite računa o higijeni kistova za make-up. Redovito ih perite nježnim šamponom i sušite na zraku!

MAC šminka

kristina bradac (9)

simona antonović

Sve proizvode koje je Simona Antonović koristila u tutorijalu pronađite u galeriji:

Sve navedene proizvode možete pronaći  na sljedećim lokacijama: M.A.C (Ilica 7, Zagreb); Bobbi Brown (Douglas, Trg bana Jelačića 1 i Arena centar, Lanište 32, Zagreb; Anabella, Joker centar, Put brodarice 6, Split).

Posebno hvala hotelu Esplanade u Zagrebu na ustupljenom prostoru.

Komentari