Kako koristiti korektor?

Svaki majstor ima svoje tajno oružje, a ovog puta su za nas žene to korektori. Korektori su ti koji su zaslužni za prikrivanje i korekciju boje tena. Dolaze u mnogo različitih oblika, tekstura, boja i završetaka, a ključ dobrog izgleda je poznavanje i kombiniranje svih njihovih kvaliteta u skladu s našim potrebama i tenom.

simona antonović

Simona Antonović

 

Korektori dolaze u dvije konzistencije – kremasti i tekući, a njihova upotreba ovisi o mjestu na koje se nanose i tipu kože koji imate. Kremastim konzistencijama koje nisu previše masne sakrijte pokoji prištić i nepravilnost, dok tekućim korektorima probajte eliminirati diskoloracije i manje nepravilnosti te prekriti podočnjake.

Prikrivanje ključan je korak za postizanje prirodnog i ujednačenog tena. Može vam se zavrtjeti u glavi od svih tih boja, ali su pravila poprilično jednostavna.

najbolji korektori

Korektori boje breskve: Sisley Phyto Cernes Eclat 1, Benefit Erase Paste, Bobbi Brown in peach

Plave podočnjake sakrijte tekućim korektorom nježno roze, losos boje ili breskva boje. Zelenkaste korektore koristite za crvene, upaljene prištiće i ostala crvena problematična područja. Žuti tekući korektori prekrivaju ljubičaste tonove podočnjaka i uglavnom pašu uz svaki ten. Nešto manje zastupljeni su ljubičasti korektori koji umanjuju izgled pretjerano žutih tonova.

najbolji korektori

Korektori žuti i zeleni: Clinique Air Brush Concealer Fair Cream, Estee Lauder Double Wear Worm Light, Clinique Continuous Coverage SPF 15, Kryolan Neutralizer palette, Max Factor Colour Corrector

Sigurna sam da posvjetljivačem pokušavate prekriti podočnjake i nakon što ne uspijete zaključite da proizvod ne valja. No, ima nade za vas, jer svjež i iluminirajući izgled može se postići sa svega nekoliko malih trikova. Posvjetljivači s sjajnim česticama privlače svjetlost i vidno hidratiziraju i naglašavaju područje, ali uglavnom ne prekrivaju jako problematične podočnjake. Tako da se ovaj proizvod nanosi na već tekućim korektorom prekriven podočnjak radi dodatnog efekta osvježavanja.

najbolji korektori

Posvijetljivači: YSL Touche Eclat, Chanel Eclat Lumiere, L’Oreal Touche Magique

Suha koža traži hidratantne i njegujuće teksture s uljem, dok masna koža voli suše teksture bez ulja koje mogu trajati na masnoj koži satima. I ne zaboravite, ovi proizvodi nanose se nakon eventualnog nanošenja tekućeg pudera.

 Preuzeto s www.simonantonovic.com

Komentari