Sve beauty prednosti bademovog ulja

bademovoulje6

Bademovo ulje jedno je od najpoznatijih i najkorištenijih preparata u kozmetici. Radi se o tekućini žućkaste boje specifičnog mirisa i okusa koja obiluje bjelančevinama i vitaminima, a sadrži i tri vrste esencijalnih masnih kiselina. Jedna od najvećih prednosti ovog ulja je to što je univerzalan preparat za gotovo sve tipove kože. Jednako je dobro za stariju kožu, kao i za kožu male djece.

Odlična je hrana za mozak i živčani sustav jer pospješuje koncentraciju i intelektualne sposobnosti, a pomaže i u jačanju imunološkog sustava. Pri kupnji preporučuje se nerafinirano, hladno prešano bademovo ulje jer se na taj način pri postupku obrade ne gube njegova svojstva.

Bademovo ulje ima zaista vrlo širok spektar primjene, a mi vam donosimo nekoliko ideja s kojima će ovaj fantastičan proizvod zauvijek postati dio vaše beauty rutine.

bademovoulje2

SUHA KOŽA

Zbog velike vlažnosti bademovo ulje izvrsno je za eliminiranje suhoće i perutanje kože. Osim na licu možete ga koristiti i na laktovima ili petama kao i na bilo kojem drugom mjestu gdje primijetite da vam koži nedostaje hidratacije. U svoju dnevnu kremu možete kapnuti nekoliko kapi bademovog ulja i na taj način održavati kožu mekom, glatkom i spriječiti potencijalne upale.

TAMNI PODOČNJACI

Velik broj kozmetičkih proizvoda za tretiranje ovog problema u sebi sadrži bademovo ulje. Takvi proizvodi u većini slučajeva nisu pristupačni cijenom, no to ne znači da ne možete koristiti bademovo ulje u borbi protiv tamnih podočnjaka. Korištenje prirodnog bademovog ulja ne sadrži nikakve dodatne supstance i u suradnji s medom uklanja podočnjake. Pomiješajte malo meda s bademovim uljem, smjesu lagano utrljajte na područje ispod očiju i postupak ponavljajte nekoliko dana dok ne vidite rezultat koji neće izostati.

bademovoulje4

BORE

Badem, a samim tim i bademovo ulje, sadrže puno vitamina E koji je izvrstan za prevenciju i ublažavanje bora. Ovisno o stanju u kakvom vam se lice nalazi, kako bi bademovo ulje imalo učinka u rješavanju ovog problema, potrebno je svaki drugi dan, najbolje preko noći, nanositi ulje i ostaviti da djeluje. Kroz neko vrijeme rezultati će biti vidljivi, a vi zadovoljni.

UKLANJANJE ŠMINKE

Ovo je jedna od omiljenih primjena bademovog ulja iz razloga što je izrazito neagresivno i ne nadražuje kožu oko očiju pri trljanju, a rezultat je savršeno skinuta šminka. Sve što trebate učiniti je nanesti na blazinicu nekoliko kapi ulja i malo vode.

bademovoulje5

KOSA

Bademovo ulje beživotnoj i suhoj kosi vraća život i sjaj zbog velikog udjela vitamina E i postaje zdrava i jaka. Ulje utrljajte na cijelu kosu i ostavite da djeluje oko 30 minuta prije nego što nanesete šampon. Nakon nekog vremena vaša kosa biti će regenerirana, meka, jaka i neće dolaziti do lomljenja vlasi.

bademovoulje1

STRIJE

Tijekom trudnoće dolazi do rastezanja kože i nerijetko se na području trbuha, grudi, bokova, stražnjice i bedara pojave strije zbog čega je od početka važno hidratizirati kožu. Bademovo ulje pokazalo se izvrsnim kod ovog problema i mnoge trudnice preporučuju mazanje kritičnih točaka od prvog dana.

bademovoulje3

 

M.S.

Foto: Wildfox, Shutterstock

Komentari