Kako izbijeliti zube na prirodan način?

prva tekst

Svi bi htjeli imati savršeno bijele zube poput onih kakvima se mogu pohvaliti poznati i slavni. Većina svoje zube smatra bijelima no tek u trenutku njihovog pranja, kada pasta dođe s njima u dodir, shvatimo kolika je zapravo razlika između njene boje i boje kojima se može opisati zubna površina. Istina je da danas postoji mnogo ljudi koji vode bitku s izbjeljivanjem, no ponekad to i ne mora biti toliko zahtjevno i teško. Otkrivamo vam nekoliko načina kako na prirodan način možete postići da vaši zubi budu bijeli, čisti i zdravi.

tekst2

Jedite voće
Iako prevelika količina kiselina može oštetiti caklinu, neke od voćaka i njihovog sadržaja iznimno su učinkoviti u očuvanju lijepog izgleda usne šupljine. U ovom su slučaju najbolji izbor jagode, limun i naranče. Jagode sadrže jabučnu kiselinu; prirodni enzim koji sprječava promjenu boju zubi. Osim toga, njihov bitan sastojak su i vlakna koja uklanjaju bakterije te se tako održava oralna higijena. Limun zbog svojih kiselina djeluje kao ‘sredstvo za uklanjanje mrlja’, a vitamin C, pektin, limonen i topiva vlakna, koje možemo pronaći u naranči imaju, funkciju prirodnog izbjeljivanja.

voće

Perite zube sa sodom bikarbonom
Pasta za zube koja sadrži sodu bikarbonu izbjeljuje i štiti zube te ih čini zdravijima i otpornijima. Ona sadrži izbjeljivač koji ima funkciju posvjetljivanja osmijeha te može otkloniti ružne mrlje i zatamnjenja uzrokovana dimom, vinom ili kavom. Osim posebnih pasta, možete jednostavno četkicu umočiti u sodu bikarbonu i nježno četkati zube.

Koristite kokosovo ulje
Oil-pulling ili u prijevodu mućkanje ulja sve je popularniji način za postizanje bjeline i čistoće zubne površine. Kokosovo ulje ubija bakterije koje su zaslužne za propadanje i bolesti usne šupljine. Stručnjaci preporučuju da stavite jednu žlicu ulja u usta te da ga mućkate između zubi desetak minuta. Ukoliko vam se ne sviđa ova metoda, možete ulje nanijeti na četkicu te time lagano trljati zubnu površinu. 

tekst

Pijte pomoću slamke
Piti crno vino, zeleni čaj ili kavu koristeći slamku zvuči pomalo čudno i smiješno, no to je najjednostavniji početni korak koji vodi ka lijepom vizualnom izgledu osmjeha. Naime, razne boje tekućina i napitaka koje konzumirate ostavljaju tragove na caklini i zubima te se kao posljedica toga pojavljuju crne mrlje koje narušavaju cjelokupni izgled. Ovim načinom ne možete u potpunosti spriječiti obojenje jer će u svako slučaju tekućina doći u dodir sa zubima, no pijući slamkom čaj, kava ili crno vino najviše će ‘stupiti u kontakt’ sa stražnjim dijelom zuba kojeg nitko ne vidi.

slamka

Foto: Shutterstock, Wildfox, Lazy Oaf

Komentari