Kako ćemo ove jeseni nositi adidas Gazellice?

Nakon sramežljivih najava proteklog proljeća, gdje su prevlast ipak imali Stan Smith i Originals modeli, status novih hit tenisica iz adidasove tvornice ove i naredne zimske sezone definitivno će zauzeti Gazellice. Vidljivo je to i u trgovinama koje su se već opremile Gazelle tenisicama u svim mogućim bojama, ali i street style izvještajima gdje se sve češće pojavljuju.

Nanovo lansirajući modele koji su obilježili sportsku povijest, adidas je povukao doista odličan poslovan potez. Vrijednost dionica u ovoj godini mu je rapidno porasla, a prodajom i ukupnom zaradom trenutno zauzima drugo mjesto najprofitabilnijih sportskih brendova, odmah iza Nikea. ‘Revival’ Gazelle tenisica samo je još jedan u nizu, a publika na njega ove godine reagira fantastično.

adidas je Gazelle tenisice lansirao krajem 60-ih godina, a gotovo su jedini njihov model koji se kontinuirano proizvodio od trenutka predstavljanja. Bile su prve tenisice proizvedene od brušene kože, a sve do 1990-ih bio je vezan isključivo uz sportaše, no u to doba počinje se probijati na urbanoj sceni. Obilježio je hip hop kulturu, brit pop, nosio ih je Mick Jagger, Michael Jackson, Kate Moss… Upravo originalni model iz 1991. adidas vraća u ovogodišnjoj jesenskoj sezoni, uz minimalne preinake što se izgleda tiče. I dalje ga odlikuje lagani potplat, brušena koža, ali i puno više boja te veća izdržljivost.

Najčešće se susreću minimalističke crno-bijele Gazellice jer ih je i najlakše kombinirati, no iznimno su popularne i pastelne ružičaste i mint nijanse. Kao i svaki drugi model tenisica koji se istaknuo u posljednjih nekoliko godina, i ove se nose na sve, u formalnim i neformalnim prilikama, u kombinaciji s bombericama, slip haljinama, trapericama… Inspirirajte se lookovima poznatih blogerica u nastavku.

Foto: Instagram

Komentari