Kakao maslac i kokosovo ulje najbolji su izbor za zdravu i blistavu kožu

kokos i kakao (4)

Kakao zovu ‘hranom za bogove’ što nas ne čudi s obzirom na to da sadrži cijeli niz minerala pogodnih za organizam u cijelosti. Osim kao hrana, organski kakao savršena je formula za lijepu kožu. On je prirodna i zdrava njega za kožu koja će ju nahraniti bolje nego ijedna krema dosad. Organski kakao maslac dobiva se hladnim prešanjem, procesom koji omogućuje da se sačuvaju svi potrebni enzimi i nutritivne vrijednosti koji zrna kakaa sadrže.

Kakao maslac neutralizira slobodne radikale koji nastaju na koži tijekom sunčanja i zbog toga je najbolje rješenje za preplanulu kožu i za kožu koja će se tek izlagati suncu. On će kožu učiniti sjajnom i mekanom, a mirisat ćete poput čokolade. Svoju kakao maslac pločicu za mazanje najbolje je napraviti kod kuće. Sve što vam treba je organski kakao maslac koji ćete otopiti na pari, uliti u kalup, staviti u frižider i za svega nekoliko sati imat ćete vlastitu kakao pločicu za tijelo.

kokos i kakao (1)

Kokosovo ulje, prirodni je proizvod koji kakau može stati odmah uz bok. S obzirom da se radi o jedinom ulju koji svojim zagrijavanjem ne mijenja strukturu, jasno je da se radi o nutritivno visokokvalitetnom proizvodu koji ne opterećuje organizam. Ima antivirusno i antibakterijsko djelovanje zbog čega je dobro za tijelo i za kožu, a volimo ga koristiti i za kosu.

kokos i kakao (2)

Kokosovo ulje ima hidratantni učinak zbog čega hrani i regenerira kožu i kosu. Najbolje ga je na nanijeti na vlažnu kožu nakon tuširanja, a što se tiče kose dobro ga umasirajte i ostaviti ga na kosi barem sat vremena da se dobro upije. Vrlo brzo ćete primijetiti promjene. Koža će biti mekana i nahranjena, a suhoj kosi neće biti ni traga. Moramo naglasiti da je kod kupovanja kokosovog ulja jako bitno da je dobiveno hladnim prešanjem. Pripazite na jeftina i prerađena ulja, cijena im je s razlogom niska, obzirom da se ubrani kokos ostavlja na suncu danima, oksidira i gubi visokovrijedne sastojke.

Foto: Wildfox, PlanetBIO, Instagram

Komentari