Divna nova kolekcija poznatog sarajevskog dua

kaftan14

Kaftan studio, poznati modni studio iz Sarajeva koji je zaslužan za brojna pamtljiva red carpet izdanja bosanskohercegovačkih zvijezda i čije kreacije kroče filmskim crvenim tepisima od Sarajeva pa sve do Cannesa, predstavio je ovih dana svoju novu modnu kampanju.

Njegove osnivačice, sestre dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžic Adilović prije 5 godina osnovale su svoj studio u samom centru Sarajeva, a iza njih su danas brojne kolekcije, haute couture komadi, svečane haljine, ali i neke veoma zanimljive umjetničke suradnje, te kostimografije za kazališne predstave i filmove.

kaftan2

Kolekcija za proljeće/ljeto 2016., koju predstavljaju na službenim vizualima fotografa Edvina Kalića, koloristički je inspirirana pejzažima francuskog impresionista Claudea Moneta, a transparentne dizajnerske forme obogaćene su razigranim ručno rađenim detaljima i cvjetnim uzorcima. Silueta ove sezone je lagana, konkretna i posjeduje prepoznatljivu senzualnu profinjenost i eleganciju. Specijalnost kolekcije su i ručno rađene vjenčanice, koje su omiljene među mladenkama.

kaftan12

KAFTAN11

kaftan13

kaftan15

kaftan10

kaftan8

kaftan7

kaftan9

kaftan6

kaftan5

kaftan4

kaftan3

Foto: Edvin Kalić

Komentari