Nova Kafeterija u Novom Sadu

Kafeterija

Lanac Kafeterija u Srbiji je nakon njih tri otvorene u Beogradu dobio još jedno mjesto za uživanje i to u Novom Sadu, u ulici Kralja Aleksandra br.2. Novosadska Kafeterija prostire se na 130 četvornih metara unutrašnjeg prostora i 80 sjedećeh mjesta strateški raspoređenih kako bi svaki gost uživao u svojoj kavi ili nekom drugom omiljenom piću u miru i tišini i osjećaju intimnosti i izdvojenosti. Terasa Kafeterije može ugostiti još 40 gostiju.

Kafeterija

Kafeterija

Interijer je uređen moderno, pomalo u skandinavskom stilu – dominira svijetlo, toplo drvo jednostavnog i minimalističkog namještaja, a posebno su efektne pregrade u prostoru postignute policama ispunjenim knjigama. Zidovi stare kuće iz 19. stoljeća ogoljeni su do cigle što također pridonosi toplini prostora.

Kafeterija

Kafeterija

Namještaj je ispiriran 60-im godinama prošlog stoljeća ili je korišten originalan, a restauriran namještaj tog vremena, a veliki zidni crteži akademskog slikara MaSter daju poseban umjetnički pečat prostoru. Sve to zajedno, svi ti detalji, smješteni u zapravo prostor industrijskog stila daju jedan topao, domaći, a opet pomalo eklektičan i elegantan dojam koji će sigurno cijeniti svi posjetitelji Kafeterije.

Kafeterija

Kafeterija

Za dizajn interijera Kafeterija, prijašnjih u Beogradu i ove nove u Novom Sadu, zaslužan je Lexyarch interior design studio iza kojeg stoji mlada arhitektica Jelena Stanojević.

kafeterija-6

kafeterija-4

Foto: Kafeterija Novi Sad

Komentari