Kad ne znate što odjenuti ujutro probajte ovo

Probudili ste se jedan ‘snooze’ prekasno i sad već postoji mogućnost da zakasnite na posao, a vi još ne znate što odjenuti te stojite ispred ormara u nadi da će vam idealan outfit skočiti u ruke? Dogodilo se svima i taj stresan trenutak velike žurbe nije zasigurno bio nikome ugodan jer ne radi se samo o površnoj želji da izgledate dobro već i da kombinacija bude ugodna i funkcionalna cijelog dana.

stoodjenuti3

Ako ovo želite promijeniti i olakšati si jutarnji ritam, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da dan počne bez stresa. Prvo, organizirajte svoj ormar – počistite iz njega sve što ne nosite ili niste nosili u posljednjih šest mjeseci. Donirajte, poklonite, prekrojite, što god želite samo da budete sigurni kako u ormaru imate samo odjeću koju nosite na redovitoj bazi. To uključuje i pročišćavanje obuće, nakita, modnih dodataka i svega što nadopunjava vašu svakodnevnu kombinaciju.

stoodjenuti1

Kad ste sve nepotrebno eliminirali, složite odjeću tako da na lako dostupna i vidljiva mjesta izložite sve provjereno dobre komade kako se ne bi sakrili negdje na dnu ormara. Najbolje bi bilo ono najdraže smjestiti na policu u ravnini s očima kako bi samo mogli zgrabiti u žurbi. Razdvojite veste od majica, hlače od suknji, čarape od donjeg rublja i slično, uvijek nadohvat ruke imajte neke basic komade koje volite.

stoodjenuti2

Provjerite prognozu i pripremite outfit večer prije kad imate vremena razmišljati o kombinaciji. Tako, čak i ako se probudite i zaključite da iz nekog razloga ne želite u tome na posao, možete kombinaciju preraditi ili prilagoditi te biti spremni u puno kraćem roku. Provjerom vremenske prognoze teško da će vas iznenaditi kiša ili niske temperature koje niste očekivali. Također, odaberite torbu i spakirajte je za posao da vam prebacivanje sitnica ujutro ne oduzme previše vremena, a činjenica je da u tom prebacivanju često nešto ključno zaboravimo.

Foto: IKEA, Wildfox

Komentari