Započnite jutro s Gym & Fun vježbicama

Čak i ako se niste naspavali pokušajte svakog jutra razgibati tijelo jednostavnim vježbama, a ako u kući imate mališana učinite to s njim i svi će imati koristi od tog malog rituala. Vježbe će razbuditi vaš organizam, potaknuti cirkulaciju i metabolizam. Gym&Fun vježbice zabavne su djeci, a korisne roditeljima. Pokušajte, zabavno je!

gym&fun

1. Tijekom igre ili maženja s vašim djetetom pokušajte napraviti nešto korisno za sebe. Za ravan trbuh i jačanje trbušnih mišića pokušajte podići trup i ostati u tom položaju nekoliko sekundi. Ponovite vježbu 8-12 puta. Djetetu predložite da na vašem trbuhu napravi košaricu, a motivaciju mu zadržite na način da nabroji voće i povrće koje će staviti u nju. Također će na ovaj način vježbanje biti vrlo edukativno.

gym&fun

2. Pokušajte vježbati ravnotežu stojeći na jednoj nozi – kao roda. Osim što vježbate ravnotežu, jačate male grupacije mišića, tetive, ligamente i zglobove. Pokušajte stajati 20-30 sekundi na jednoj, a zatim na drugoj nozi.

gym&fun

3. Stanite nasuprot djetetu koje možete podignuti na stolicu kako bi bili u istoj ravnini. Dok stojite na jednoj nozi koja je lagano pogrčena u koljenu, polako podižite drugu prema nazad. Vježba će definirati vašu stražnju ložu. U isto vrijeme vaše dijete može probati napraviti vagu. Nije važno ako ne uspije. Važno je da ga zabavite jer smijeh je najbolja vježba na svijetu. Ne postoje bolji “trbušnjaci” od onih koji nastaju smijanjem.

gym&fun

Tekst: Anita Vukušić Crevar

Komentari