Judin Pazaar po treći puta u Splitu

Judin Pazaar je platforma koja okuplja Splićane i njihove goste, svih starosnih uzrasta, koji njeguju uličnu kulturu, ekološki pristup životu i okolišu, podržavaju umjetničku, glazbenu i filmsku scenu, te podupiru njezin razvoj. Centralni događaj je dvodnevni sajam pomno birane muške i ženske vintage i second hand odjeće, obuće, nakita, gramofonskih ploča, stripova, igrica, dječjih igračaka, pokućstva i raznih drugih antikviteta, koji se održava jednom tromjesečno u/ispred Judinog drva, po uzoru na popularne europske i svjetske buvljake, njegujući i promovirajući reciklažnu metodu življenja kojom doprinosimo ekološkom osviještavanju zajednice. Jesenski Judin Pazaar održat će se 04. i 05. listopada, od podne do ponoć, ispred Judinog drva na Kopilici u Splitu.

pazaar4

Svakim novim sajmom, ekipa koja stoji iza Judinog Pazaara ide korak dalje u ostvarivanju svojih ciljeva. Prvenstveno su fokusirani na približavanje ulične kulture novim generacijama, te educiranju istih. U tom duhu, a u suradnji sa Školom likovnih umjetnosti u Splitu, osmislili su projekt koji je uključen u curiculum na smjeru modnog dizajna, u sklopu kojeg će učenici izraditi autorski dizajn tekstila, te ga aplicirati na pod platoa gdje se održava Judin Pazaar. Na taj način povezat će se klasična nastava s terenskom i tradicionalni dizajn tekstila s uličnom umjetnošću. Učenici će za nagradu moći odabrati po jedan par Borovo obuće, i to na sajmu, pošto legendarni vukovarski brend dolazi sa svojim pop up store-om. Jako nas veseli što ćemo imati priliku kupovati prijašnje kolekcije legendarnih startasica i borosana, a sada već i boromina, po diskontnim cijenama.

pazaar2

Iz Zagreba nam stiže popularni bon ton store & gallery sa svojim outletom vrhunskih brendova kao što su Paul & Joe Sister, BLK DNM i National Standard, raritetnim vinilima i cool knjigama, a ponovno će s nama biti i genijalan label vintage odjeće – Buried clothes.

A nakon što su na prošlom sajmu, čak četvorici četveronožca pronašli topao dom, te dio prihoda od svakog štanda donirali udruzi Sehaliah koja se bavi udomljavanjem napuštenih životinja, odlučili su i na jesenskom Judinom Pazaaru nastaviti u istom ritmu. Posjetitelji imati priliku podružiti se s malim slatkim stvorenjima, a ukoliko su ozbiljni u svom naumu, moći će ih i udomiti. Novi gost sajma je i Liga za prevenciju ovisnosti koja ima iza sebe 20 godina iskustva u radu na programima informiranja, savjetovanja, terapije, edukacije i poticanja građana na aktivno djelovanje po pitanju prevencije rizičnih ponašanja i socijalne isključenosti.

pazaar1

Osim bogatog glazbenog programa u sklopu kojeg će nastupiti etablirani splitski i zagrebački DJ-evi – Demos KLFM i Škvorc, Marko Friedl, te Jogarde, Judin Pazaar i Beck’s, posjetiteljima sajma poklanjaju koncert grupe Stampedo, 04. listopada u 18 h na platou ispred Judinog drva u Kopilici.

pazaar3

Sve detalje o programu potražite ovdje.

pazaar5

Foto: Tomislav Čubelić, Ivana Runjić, Sonja Dvornik

Komentari