Journalov doručak u krevetu

Rituali su mala zadovoljstva koja svojim ponavljanjem donose mir i zadovoljstvo. Čvrsto smo odlučili unijeti bar jedan ritual u svakodnevicu kako bismo život uljepšali i začinili. Rituali se obično odvijaju u skladu s određenim pravilima, no mi ih nećemo određivati. Naš prijedlog je da slušate sebe, svoje tijelo, svoj duh i činite ono što vama najviše odgovara kako biste postigli mir i zadovoljstvo.

čaj 2

U mnogim kulturama postoji ritual ispijanja čaja, čak se spravljanje čaja smatra i umjetnošću. Najpoznatija zemlja po kulturi čaja i ritualima ispijanja čaja jest Kina. Europljani u čaju uživaju od 1610. godine. U početku je bio zbog svoje skupoće popularan u višim i bogatijim društvenim krugovima. Navika uživanja u popodnevnom čaju potječe iz Francuske, dok se običaj ispijanja čaja u popodnevno vrijeme ustalio u Engleskoj u 19. stoljeću.

herbs

U Japanu danas najviše posvećuju pažnje pripremi zelenog čaja i ritualu njegovog ispijanja. To je meditativan postupak gdje domaćin tijekom rituala pripravljanja čaja nastoji opustiti svoje goste, svojim mekim pokretima i tišinom u kojoj svi ostaju zaokupljeni svojim mislima i meditacijom. Jutarnja tišina, čaj, omiljeni časopis ili knjiga je točno ono što predlažemo kao početak stavaranja rituala.

čaj i knjiga

Kako bi ritual bio potpun omiljeni čaj natočite u šalice poput onih Grupe VIL*e. Grupa VIL*e tri su mlade produkt dizajnerice, Vlatka Blakšić, Ivona Vuletić i Lana Hudina, koje svojim proizvodima potiču na interakciju. U ritualu ispijanja čaja možete uživati  i u dvoje. Zabavnije će biti ako slijedite upute za korištenje njihovih šalica. Na primjer, dvije šalice sa shematskim končićima čaja koji vise preko ruba šalica koriste se na posaben način. Svaka viseća markica nosi svoju riječ – na jednoj šalici to su glagoli, a na drugoj (pristojni) dijelovi tijela. Biranjem šalice sa glagolima počinje interakcija. Kada se u šalicu stavi prava vrećica čaja, njezin končić označi izabranu riječ. Dakle, jedna osoba će primjerice dobiti riječ „polju­biti’’, dok će druga dobiti riječ ,,obraz’’ što znači da prva osoba mora poljubiti drugu u obraz.

vile

Grupa VIL*e donose još dva paketa šalica sa zadatkom za dvoje. Jedne dolaze sa instrukcijama za izradu origamija te svaka šalica sadrži lažnu vrećicu čaja sa ljubavnom porukom.

Origami

Posljednji paket šalica je za one parove koji za zabavu prihvaćaju mentalne izazove. Šalice zajedno s podmetačima tvore interaktivnu križaljku. Na podmetačima su napisane riječi koje u moru nasumično nabacanih slova morate nači ispisane na šalici.

Križaljka

O Grupi VIL*e i njihovim proizvodima možete sve saznati na designvile.com.

Komentari