Journalov doručak u krevetu

Godišnji su već gotovi, morate se vratiti u svakodnevnu rutinu, posao, obaveze, djeca u vrtić i školu… No, ne mora povratak u surovu realnost biti bolan i svakako biste htjeli iskoristiti sve prednosti onih blagodati koje ste stekli na godišnjem odmoru.

dorucak u krevetu 1

Tijekom odmora sigurno ste bili opušteniji te se bolje fizički osjećate jer ste bili aktivniji – svakodnevni odlasci na plažu, plivanje, večernje šetnje… Nastavite tako i s povratkom kući, tijelo će vam biti zahvalno. Ako do sada niste, uvedite poslijepodnevne vikend šetnje kao slatku obavezu u svoj raspored. Lagana šetnja je bolja od leženja na kauču nakon obilnog nedjeljnog ručka, po mogućnosti mobitel ostavite kod kuće. Ovakvom aktivnošću ne opterećujete organizam, a zadržavate taj bezbrižni osjećaj koji vas prati dugo nakon povratka s godišnjeg odmora (barem dok ne zahladi).

zara dorucak u krevetu 5

Također zadržite tu novostečenu bolju kondiciju uvođenjem zdravih doručka, svaki dan. Predlažemo da dane započnete voćnim i povrtnim smoothijima, a vikendom da se razveselite malim hedonističkim užicima kao što su palačinke, sendviči i slično. Ne samo da je zdrava navika, već ćete svako jutro tih petaestak minuta lagano započet dan u ugodnom razgovoru s partnerom. Nema boljeg početka dana od laganog i smirenog ranog jutra. Nemir i užurbanost ostavite za radno mjesto.

dorucak u krevetu 2

Sljedeća povlastica godišnjeg odmora jest preplanulost! Zadržite ju što je dulje moguće. Ne samo da izgledate bolje, već se tako i osjećate. Lagano preplanule ruke i noge uvijek izgledaju vitkije i ljepše. Dok još možete istaknite ih pravilnim odijevanjem. Kako biste preplanulost što dulje zadržali kožu je potrebno održavati vlažnom stoga je najbolje tuširati se u mlakoj vodi te obilno nanositi kreme i losione. Najbolji su oni za poslije sunčanja, ukoliko ste ih koristili tijekom ljeta, nastavite i nakon povratka kući. Odličan izbor je i ulje koje obavezno nanesite na još vlažnu kožu i pričekajte s oblačenjem dok se ne upije u kožu. Uzmite u obzir da boravak u klimatiziranim prostorima dodatno isušuje kožu stoga potpunu njegu kože obavezno napravite ujutro i navečer prije spavanja. Koristite mekane ručnike i ne trljajte kožu nakon tuširanja već ju posušite laganim tapkanjem, a pilinge ostavite za zimu jer će oni odmah ukloniti gornje, preplanule stanice kože.

zara dorucak u krevetu 6

U prehranu uključite namirnice koje sadrže beta karoten. Uživajte u dinji i mrkvi koju možete grickati između obroka ili započnite dan sa smoothijem. Također možete uzimati B vitamin u obliku tableta. On će pomoći u sprečavanju starenje i boranja kože, te potaknuti prirodno tamnjenje kože iznutra. Također je bitno piti mnogo vode jer hidratacija kože primarno dolazi iznutra. Iako je solarij jedna od stvari koja će mnogima pasti na pamet kao idealno sredstvo za produženje preplanulosti izbjegavajte njegovo korištenje. Koži koju su isušili sunce i morska sol solarij će ubrzati starenje i nastanak bora te ju dodatno isušiti.

zara dorucak u krevetu 7

Nakon ovih kozmetičkih kućnih rituala, najbolje je obući onu majicu i kratke hlače koje vam tako dobro stoje, istaknite ruke i noge te se prošećite po najbližem parku ili  pojetite neke od muzeja i galerija. Ako je cijela obitelj na okupu, prošećite se do najbližeg parka i dječjeg igrališta. Svakako se potrudite što više vremena provesti na otvorenom, u prirodi, kišna jesen je iza ugla te iskoristite ove lijepe dana najbolje moguće. Lagana popodnevna nedjeljna šetnja i igra u parku najbolje je što ovo popodne možete učiniti.

zara dorucak u krevetu 3

zara dorucak u krevetu 4

Foto: Facebook

Komentari