Journalov doručak u krevetu

Kraj svibnja je krajnje vrijeme da počnete razmišljati o tjelesnoj aktivnosti, gubitku suvišnih kilograma i na kraju svome zdravlju. Modnim časopisima zavladale su ljetne modne kombinacije pa tako i one kupaćih kostima. Potaknuti time predlažemo da od ove nedjelje krenete sa zdrav(ij)im načinom života kako biste zablistali ovo ljeto u punome sjaju.

detoksikacija

Prvo i osnovno što morate učiniti jest početi zdravije se hraniti. Već smo vas mnogo puta savjetovali kakvim jelom za doručak početi dan, no to nas neće spriječiti da vam donesemo još jedan recept zdravog smoothija, no ovog puta od ananasa. Općepoznata je činjenica da je ananas fantastično voće koje pomaže pri mršavljenju te koje ubrzava sagorijevanje masnoća. Ono što vi morate učiniti jest unijeti ga na svoj redovan tjedni menu.

ananas post 1

Recept je jako jednostavan te nema razloga zašto si ne biste barem 2 do 3 puta tjedno priuštili ovakav početak dana. Treba vam 1 šalica biljnog mlijeka, najbolje je bademovo zbog svoje gustoće i jedan ananas narezan na kocke. Nikako nemojte koristiti onaj iz konzerve jer konzerviranom ananasu često dodaju razne šećere što svakako želite izbjegavati. Po želji možete dodati nekoliko kockica leda, čisto da vas razbudi. Sve sastojke zajedno izmješajte u blenderu i to je to!

rpg post 3

Kretanje je drugi potez. No, osim vježbanja i boravka na otvorenom možete pojačati kretanje po gradu, u, na primjer, razgledavanju znamenitosti. U Zagrebu postoji par kulturnih tura koje možete posjetiti, mi preporučujemo *RPG tj. ‘Reli po galerijama’ gdje ćete 28. svibnja u što kraćem roku morati obići, posjetiti i pogledati 14 galerija označenih na mapi. Kako su organizatori osmislili tu galerijsku utrku pogledajte na Facebook eventu, ako ste više tip za razgledavanje grada svakako pogledajte što nosi program tura Gornjogradskih coprnica , sve detalje možete saznati u članku, već smo pisali o njima.

Ako ste više za odlazak u prirodu, svakako planirajte popodne, nakon ručka, umjesto zavaljeni u fotelji ili na kauču, svoje vrijeme u planini ili barem u brzoj šetnji. U Šibeniku, na primjer, već je par godina otvorena šetnica  kroz kanal sv. Ante. U Rijeci je zaživio projekt ‘Riječke šetnice‘ koji polazi od namjere povezivanja krajnje jugoistočne i krajnje sjeverozapadne točke gradskog područja, tj. da se može pješke doći od Plumbuma na istočnom dijelu grada Rijeke, do Bivia, odnosno Preluka na zapadnom dijelu grada. No, ne mora postojati projekt kako biste se vi nakon ručka ustali i prošetali. Svaki park, ulica, stari dio grada može biti idealan okoliš za šetnju.

Urijeka naslovnica

Nakon aktivnog dana svakako nemojte zaboraviti počastiti i svoje tijelo te vam predlažemo masku za lice. Prirodnu masku od banane i meda napravit ćete tako što ćete izgnječiti bananu vilicom i dodati med kako biste dobili gustu smjesu koju ćete nanijeti na lice i držati 10 minuta, a potom isprati hladnom vodom. Sličnu masku možete napraviti i sa jabukom i medom -naribajte jabuku i dodajte med. Nanesite na lice i ostavite 10 minuta. Isperite hladnom vodom. Koža će vam biti zahvalna.

maskazalice

Foto: Shutterstock, Facebook

Komentari