Journalov doručak u krevetu

Nedjelje ujutro često su dani rezervirani za odlazak na tržnicu i(li) buvljak. Samo najvjerniji kupci pohode takva mjesta preko zime, ipak se održavaju na otvorenome. No, debelo smo zagazili u proljeće, temperature su blage, sunce nas već danima obasjava i vrijeme je da se uputimo na neki od buvljaka.

Home-Grown

U Zagrebu se već tradicionalno vikendom održava Mali plac na Tavanu, no danas ga imate priliku doživjeti u nešto drugačijem izdanju. Mali plac u Cafe u dvorištu održat će se od 11 do 15 sati u Cafeu u dvorištu, u Žerjavićevoj 7/2, u Zagrebu. Obzirom da je misao vodilja ovakvog ‘placa’ – ‘hrana s izvora’ – budite sigurni da ćete naići na mnoštvo izvrsnih proizvoda, mahom nastalih iz proizvodnje raznih OPG-ova. Čekaju vas delicije s Visa, sirove slastice, razni sokovi, probiotici, kolači, gotova jela, voće i povrće, umaci… izbor je stvarno velik.

Vitamin C Smoothie

Ponukani raznolikom ponudom zdravog, organski uzgojenog voća i povrća možda ćete se odlučiti uvesti zdravi shake za doručak. Postoji mnogo recepata, no ne morate ih slijediti, uzmite voće i povrće koje volite, koje uvijek imate u kući, npr. banane i orahe, ili banane i jabuke, bacite ih narezane u blender i po želji razrijedite biljnim mlijekom. Ako je potrebno zasladite medom ili agavinim sirupom. Ne samo da će vam dati potrebnu energiju za započeti dan, već je i praktičan za ponijeti sa sobom van kuće. Izlijte u bočicu i nosite ga sa sobom, na posao ili u šetnju gradom.

art bazaar 3 post

No, da se vratimo buvljacima… imate svoj shake, sunce sija, šetate se po gradu, tržnici i razmišljate o dodatnoj zaradi. Ako ste jedni od onih kreativnih ljudi koji što god da taknu pretvaraju u prekrasni funkcionalni ukras, odjeću ili nakit, nemojte propustiti priliku prijaviti se na rječki artBazaar. Prijave traju do kraja današnjeg dana, 26. travnja, dok će se sam artBazaar održati 30. i 31. svibnja. Sve informacije o prijavi na artBazaar u Rijeci možete naći na njihovoj Facebook stranici.

Audrey Hepburn, Breakfast at Tiffany's (1961) starring George Peppard

Nakon posjeta placu te druženja s prijateljima i obitelji savjetujemo mali popodnevni odmor. Savršena je prilika pogledati neki od filmskih klasika. Nama je uvijek prvi izbor, prigodni, ‘Doručak kod Tiffanyja’ s prekrasnom Audrey Hepburn u ulozi Holly Golightly, lik koji su sve žene barem jednom u životu poželjele biti.

No, nikako nemojte zanemariti činjenicu da je film snimljen 1961. godine prema istoimenom romanu američkog pisca Trumana Capotea. Mnogo vas je prije pogledalo film, nego što ste pročitali roman. Možda je ova nedjelja savršena prilika za ispravak nehotične nepravde te da (napokon) uzmete taj roman u ruke i iz drugačijeg medija doživite zgode i nezgode omiljene nam Holly Golightly.

Foto: Facebook, Getty Images

Komentari