Journalov doručak u krevetu

Nedjelja ujutro i prijepodne često je jedini dio tjedna kada možete jednostavnim vježbama za opuštanje zadati si ritam i ton narednog tjedna. Ili barem pokušati. Ako niste prije radili vježbe opuštanja, krajnje je vrijeme da počnete. Samo par minuta dnevno često čini veliku razliku.

post Marilyn-Monroe-Beverly-Hills-marthafied

Donosimo jednostavnu i efikasnu vježbu opuštanja, idealnu za nedjelju ujutro, kako biste se psihički, fizički i emotivno pripremili za nadolazeći užurbani, radni tjedan. Posve je normalno da tijekom vježbe vaše misli odlutaju, na taj način trenirate svoj mozak da bude smiren i budan.

meditacija4

Smjestite se udobno, najbolje u udobnu fotelju ili u neki od joga sjedećih položaja. Imajte na umu da ćete zadržati isti položaj 20 minuta te da vam mora cijelo vrijeme biti udobno. Navijte alarm na bilo koje doba između tri i dvadeset minuta, preporučuje se da vremenom vježbanja povećavate duljinu trajanja vježbe. Zatvorite oči i dišite ritmom koji je vama prirodan. Sa svakim udahom i izdahom nastojte opustiti cijelo tijelo, dio po dio, makar vam se to činilo čudnim. Pratite svoje disanje i osvješćujte protok zraka kroz vaša prsa, pomicanje rebara, podizanje ošita… Pratite disanje i prihvatite kada vam misli odlutaju te nastavite pratiti disanje tamo gdje ste stali. Nastavite ovo raditi što dulje možete. Kada osjetite da je cijelo vaše tijelo opušteno (ali, cijelo!) možete prekinuti vježbu. Lagano otvorite oči i istegnite se.

post Čovjek zvan ove

Idealno bi bilo da nakon ovakve vježbe imate neko vrijeme za sebe kako biste, na primjer, otišli u šetnju prirodom ili pročitali neku dobru knjigu. Preporučujemo humoristični roman ‘Čovjek zvan Ove’- roman je to o susjedu koji je prava noćna mora. Ima svo vrijeme ovog svijeta, prozor s kojeg drži na oku cijelu ulicu, stroge principe, kirurški precizne rutine i – kratak fitilj. Knjiga koja garantira smijanje na glas.

post gradovi-na-papiru-3d

No, ako ne želite razbiti taj osjećaj opuštanja savršena knjiga za nedjelju poslijepodne je ‘Gradovi od papira’. Radnja prati Quentina Jacobsona koji je od djetinjstva zaljubljen u lijepu i pomalo divlju Margo Roth Spiegelman, no ona je za njega oduvijek bila zagonetka: nitko nije bio tako hrabar i odlučan kao ona, ali nitko ne bi iznenada postao tako hladan i nepristupačan. Bestseller je bio predložak i za popularan istoimeni američki film s Carom Delevingne u glavnoj ulozi. Jedna i druga knjiga izašle su u izdanju kuće Fokus na hit i možete ih naći u bolje opremljenim knjižarama.

cara post

Foto: Instagram, Facebook, Fokus na hit

Komentari