Journalov doručak u krevetu

Nedjelju započnite dekadentno s jednim ekstra slatkim zalogajem. Pri pomisli na pridjev dekadentno, pogotovo ako se radi o hrani, čokolada nam prva padne na pamet.

kava i čokolada post

No, mislimo na čokoladu za zdravi doručak. Donosimo vam recept fantastične slastice za zdravi nedjeljni doručak.

Potrebno vam je:

1 zdjelica kokosovog ulja

1 zdjelica smljevenih badema

2 zdjelice kakaa u prahu

1 zdjelica odkoštenih datulja

1 zdjelica istučenih badema u nejednakim veličinama

1-2 žlice meda

1-2 prstohvata soli

Datulje namakajte u vrućoj vodi 20 minuta kako bi omekšale. Ako imate kokosovo ulje u krutom stanju (koje izgleda kao margarin), na plameniku ga otopite do tekućeg stanja. Sve sastojke, osim bademove masti i istučenih badema, promiješajte u blenderu kako bi se stopili u jednoličnu masu. Dodajte bademovu mast i bademe, dobro umiješajte te masu rasporedite po pravokutnoj posudi i stavite u frižider na jedan sat da se stisne kako biste ju mogli narezati na kockice. Sve ovo možete napraviti večer prije kako si ne bi remetili jutro s nepotrebnim zadržavanjem u kuhinji. Ipak se radi o doručku u krevetu. Narezane kocke poslužite uz kavu. Dekadencija nedjeljnog jutra je baš ta gorko-slatka kombinacija okusa.

čokolada post2

Nakon kave i čokolade za doručak, predlažemo odlazak na neku od matineja u vašem gradu. Ne mora biti filmska. I koncerti i priredbe također upotpunjuju taj dekadentni doživljaj nedjelje prije podne. Ako vam se ne izlazi iz doma preporučujemo da si pustite koncertnu snimku omiljenog glazbenog izvođača kako biste dočarali dojam matineje u vlastitom domu. Naš prijedlog je snimka koncerta Roisin Murphy, kao uvod u njezino gostovanje na Flow Festival Ljubljana koji će se održati od 26. do 28. lipnja ove godine.

Nakon ovih osjetilnih doživljaja predlažemo beauty treatman manikure, s lijepo manikiranim noktima i njegovanim rukama nedjelju provedite listajući časopise ili uz dobru knjigu.

nedjeljno čitanje

Foto: Elisabeth Taylor Trust facebook page

Komentari