Journalov doručak u krevetu

Nedjeljna jutra ne moraju biti samo lijena. Možete napraviti naviku rituala uživanja u kvalitetno provedenim lijenim nedjeljnim jutrima.

palačinke i čaj

Naša ideja takvog jutra savršeni je spoj lagane zabave, pametnog sadržaja, ugađanja osjetilima i sporog curenja vremena. Prvo što bismo učinili jest pripremili si slatki doručak, jer je (već) opće poznato da šećer oslobađa serotonin ili hormon sreće i zadovoljstva, koji ima niz pozitivnih uticaja na čovjekov organizam i emocionalno zdravlje. Slatki doručak ne mora biti i nezdrav, donosimo vam recept za veganske palačinke koje su posužene (u krevetu!) sa džemom od bobičastog voća.

Recept za slatke veganske palačinke:

naribana korica od pola limuna
1 šalica zobenih pahuljica
1/2 l biljnog mlijeka
20 dkg pšeničnog brašna (pola glatkog, pola oštrog)
1 žličica cimeta
1 vanilin šećer
1 žlica ruma
2-3 žlice smeđeg šećera

Sve sastojke dobro izmiješati kako bi se postigla glatka kremasta tekstura. U slučaju potrebe razrjeđivanja smjese za palačinke dodajte malo mineralne vode. Poslužite sa džemom od brusnica, borovnica ili bilo kakovog drugog bobičastog voća. Uz palačinke savjetujemo šalicu zelenog čaja kako bi se ubrzao metabolizam.

"Kids only eat pizza and their fathers only eat wiener schnitzels", Ena Jurov

“Kids only eat pizza and their fathers only eat wiener schnitzels”, Ena Jurov

Osim pregledavanja dnevnih novina, omiljenih blogova ili naravno društvenih mreža dok doručkujete u krevetu, predlažemo da jutro započnete s pametnim i zabavnim sadržajem. Zaboravite na svakodnevne ozbiljne probleme, barem na tih sat vremena. Sastavite listu on-line magazina i blogova koje biste htjeli pratiti ili krenite u potragu za neotkrivenim kreativcima. Uvijek možete početi istraživati nove glazbene pravce, tragati za novim vizualnim umjetnicima, dizajnerima ili književnim djelima te kraj tjedna zapečatiti duhovno i kulturno oplemenjeni. Naš prijedlog za ovu nedjelju jest stranica mlade umjetnice Ene Jurov, posebno njezin “Breakfast with Ena” dio bloga.

marilyn monroe

Za kraj savjetujemo da napravite brzinsku masku za lice koja će vam donijeti potrebni sjaj nakon cijelog radnog tjedna i subotnje večeri. Zgnječite zreli avokado i nanesite na lice. Neka stoji dok se potpuno ne osuši te ga isperite mlakom vodom. Ovaj kratki beauty trik odličan je za hidrataciju, zaglađivanje i sjaj kože.

Komentari