Journal Man: Story Mfg. je totalno cool brend koji vrijedi uvrstiti u ljetni outfit

@storymfg

U vječnoj potrazi za kvalitetnim brendovima koji pritom brinu o okolišu i zajednici, naišli smo na Story Mfg. koji se savršeno uklapa u priču o lijepoj estetici i odgovornom, osviještenom poslovanju.

@storymfg

Supružnici Duo Saeed i Katy Al-Rubeyi koji potpisuju sve popularniji brend Story MFG podigli su promišljanje i proizvodnji košulja, hlača, kapa, blejzera, jakni i majica na visoki nivo koji zaokružuje kvalitetu, osviještenost i brigu o ekologiji, ali i čovjekovom osobnom razvitku.

Story Mfg.
Story Mfg.

Brend je izgrađen od gotovo 100% održivih praksi i regenerativne poljoprivrede. Koristeći ručna plovila, samo prirodne materijale, organske sastojke i pamuk, svi njihovi proizvodi izrađeni su u jednoj tvornici i potpuno transparentni od početka do kraja. Stoga je za poželjeti modnoj industriji više brandova kao što je ovaj.

Par često putuje, vječno je u potrazi za inspiracijom, a konačni rezultat njihovog slobodnog duha su upravo takvi odjevni komadi – inspirativni i ugodni.

Story Mfg.

Što znamo o brendu Story Mfg.

Brend je osnovan u Velikoj Britaniji 2013. godine. A zašto su danas u Indiji?

Razlog za to je jednostavan: vrlo rano u kreiranju održivog branda, Story Mfg. su preselili većinu svoje proizvodnje tkanina, procesa bojenja i proizvodnje odjeće u Indiju zbog sve potrebne infrasturukture, ali i filozofije okruženja gdje se ovakav način proizvode i promišljanja podrazumijeva .

Story Mfg.

Auroville je “eksperimentalna zajednica” u jugoistočnom dijelu zemlje. Ovdje se sve temelji na ekološki prihvatljivom i održivom načinu života pa je ta filozofija utkana i u rad ovog brenda.

Indijska veza slučajno je došla u Story Mfg. Par je bio u Parizu i nasumce su sreli osobu koja im je pričala o industriji prirodne boje u Indiji. Taj im je slučajni poznanik dao dugačak popis mjesta za posjet, najbolje kuće za bojanje i zanatske projekte u Indiji. Prvi na popisu su bili The Colours of Nature.

Story Mfg.

Od tog prvog susreta 2014. godine, odnos između Story Mfg i The Colours of Nature raste simbiotski. Istodobno su se proširili i zajedno izgradili mali atelje u indijskoj šumi koji zadovoljava većinu potreba za Story Mfg.

Osnivači Story Mfg opisuju ono što rade kao spor način rada, ne žure, ništa se ne radi pod pritiskom i zbog jurnjave za konkurencijom.

Brend je dostupan na popularnom webshopu Mr. Porter gdje ima u ponudi najnovija izdanja svog dizajna čija popularnost iz godine u godinu raste.

Story Mfg.

Foto: Instagram, Mr Porter

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori