Journal Man: Što je sve potrebno za savršenu bradu?

Brada je jedinstven ukras na licu svakog muškarca. Ona gotovo svakome dobro stoji i nadopunjava stil, naglašava karakter i stav svakog muškarca. NAravno, ukoliko se pravilmno održava i njeguje.

Pravilno uređenje brade zahtijeva strpljenje i vrijeme. Postoje mnogi proizvodi brade koji vam stvarno mogu pomoći da vaša brada bude raskošna, zdrava i muževna.
Ovdje je top 5 najčešće korištenih proizvoda za njegu brade koji pomažu u procesu uređivanja i održavanja tijekom rasta i održavanja brade.

Balzam za bradu

Balzam za bradu  pomaže  nahraniti kožu i dlaku na licu koja joj je potrebna da bi postala zdrava, a istovremeno smanjuje nelagodu koja se može povezati s ranim fazama razvoja dlaka na licu.

Nanošenje balzama za bradu pomoći će održati bradu mekom dok radite na tome da smanjite svrbljivu nelagodu koja može utjecati na kožu ispod brade.

Ključno je nanijeti balzam preko svakog pramena brade kako bi uživali u maksimalnim rezultatima.

Balzam za bradu također ima izuzetna hidratacijska svojstva.

Mr Bear Family Citrus Beard Balm
BeardShop.eu

 

Češalj

Većina češljeva za bradu izrađuje se od metala, plastike, drveta ili čak kostiju koji su daleko najskuplji.

Kvalitetniji češljevi je dizajnirani su za dulje brade koje je teško održavati. Manji plastični češljevi savršeni su za brade s kraćom, finom dlakom.

Bez obzira koji tip češlja za bradu odaberete, važno je razumjeti da ovaj pribor za dotjerivanje čini mnogo više od jednostavnog oblikovanja brade.

Češalj pomaže u osiguravanju da ne propustite nijedno područje brade ako biste samo prstima raširili ulja.

Kent

Ulje

Ulje brade je bitan proizvod za njegu koji pomaže u održavanju i rastu svih vrsta dlake na licu. Ovaj proizvod se obično miješa s eteričnim uljem koje se može proizvesti s različitim mirisima.

Razlog zbog kojeg je tako važno koristiti organska ulja  za bradu jest da su dlake na licu daleko grublje od kose na glavi.

Ulje brade će vam omogućiti da skinete onaj dobro njegovan i oblikovan izgled koji je vizualno privlačan dok uživate u mekanoj bradi.

Ulje vlaži dlake na licu i umiruje kožu ispod. Kako je ulje ravnomjerno raspoređeno s češljem za bradu, ono se spušta niz dlaku do folikula, a zatim na kožu ispod gdje pomaže smanjiti svrbež.

Gospon Fulir

Šampon

Jedan od najpopularnijih trendova, kada je u pitanju uređivanje muškog lica je šampon za bradu. Ovi proizvodi su posebno dizajnirani za liječenje grubih dlaka na bradi i kože ispod.

Šampon za bradu razvijen je drugačije nego šampon koji ćete koristiti za kosu i za to postoji dobar razlog. Koža pod vašom bradom mnogo je osjetljivija od vlasišta, a organski sastojci koji djeluju na smirivanje i ne iritiraju kožu mogu pomoći u oslobađanju od nelagode i pomoći da kosa postane zdravija.

Ako je kosa previše gruba, ovaj rastući proces može biti krajnje neugodan za većinu muškaraca, a glavni razlog zbog kojeg većina muškaraca obrije bradu nakon dva mjeseca.

Šampon za bradu temeljito će očistiti dlake na licu i pomoći ukloniti prljavštinu duboko ispod dlake na licu.

Rezultat je glatkija i mekša brada koja pomaže smanjiti one neugledne pahuljice od peruti koje se lako mogu nakupiti u bradi.

Iako se šamponi za bradu mogu činiti skupim, trebate samo vrlo malu količinu kako biste ispravno očistili dlake na licu.

Oni koji imaju dugu i gustu bradu uvelike će imati koristi od visokokvalitetnog šampona za bradu.  Šampon za bradu pomaže u vlaženju tih grubih dlaka i smanjuje mogućnost pojave peruti.

Captain Fawcett’s Beer’d Shampoo

 

Sapun

Važnost korištenja sapuna za bradu ne bi se smjela podcijeniti. Sapun za bradu je posebno dizajniran za njegovanje brade i kože na vašem licu. No, prvenstveno čisti folikule dlake. Što su dlake na licu duže, više je alergena, čestica hrane i prljavštine koja može biti zarobljeno duboko ispod površine.

Sapun za bradu hidratizira  bradu i kožu, što omogućuje da brada izgledaju zdravije. Često tuširanje i šamponiranje skidaju mnoga prirodna ulja, tako da kvalitetan sapun za bradu može pomoći očistiti bradu bez skidanja tih ulja.

Organski sapun za bradu čini vašu bradu jednostavnom za oblikovanje i održavanje nakon sušenja, bez ikakvih zamršenosti i uz dodatak volumena.

Sapun će vam omogućiti lakše raščešljavanje bez rizika od loma.

Uz kvalitetan sapun moći ćete postići jako lijepu pjenu, koja će moći prodrijeti duboko u bradu i doći do osjetljive kože ispod nje.

Craft Culture Beard Soap Cream

Foto: Dr K Soap Company, Gospon Fulir, Craft Culture, Captain Fawcett’s , Kent, Instagram, Unsplash

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori