Journal kolumnistica: Damira Katarina Milićević

Za sve vas koji žele unijeti zdrave promjene u svoj život ili one koji već redovito vježbaju i paze na prehranu, a voljeli bi učiti još više o tome, uskoro ćete na Journalu moći redovito čitati savjete naše nove kolumnistice, Damire Katarine Millićević. Damira Katarina bavi se osobnim treningom već sedam godina, a među njezinim klijenticama je i Marija Bišćan.

damiramilicevic

Koliko dugo se baviš osobnim treninzima?

Kao trenerica sam se počela baviti još kao studentica Kineziološkog fakulteta, prvo u grupama, a kasnije kao osobna trenerica i tako sada već oko 7 godina.

Koje su prednosti privatnih treninga?

Prednosti su u tome što trener radi jedan na jedan s klijentom, što osigurava individualno osmišljen program za klijenta vezano za sve njegove ciljeve koje želi postići. Trener demonstrira i ima konstantan nadzor pravilnog izvođenja vježbi. Velika uloga trenera takoer je i motivacija, a sve to dovodi do bržeg postizanja ciljeva.

Ja sa svojim klijentima većinom radim u njihovim prostorima, neki imaju svoju kućnu teretanu, no s većinom radim u njihovim dnevnim boravcima i tu napravim sve što nam je potrebno za rad. Imam super rezultate s takvim načinom vježbanja jer klijentu oduzima minimalno vremena za vježbanje. Ne treba gubiti vrijeme za odlazak i dolazak u teretanu ili dvoranu. To su prednosti za zaposlene žene koje nemaju vremena za vježbanje i za mame čija su djeca kod kuće. Pod to spadaju i savjeti u vezi prehrane.

damirakatarinamilicevic

Što bi svaka žena trebala imati na umu ukoliko želi biti ‘fit’?

Kao prvo ODMAH krenuti s pravilnom prehranom i vježbanjem. A u mojoj kolumni ćete redovito čitati neke od savjeta..

Koliko puta tjedno bi trebalo vježbati za dobru liniju?

Optimalno bi bilo tri puta tjedno!

Damiru možete pratiti i preko Instagrama (@personaltrainerdamira) te ju kontaktirati na adresu personaltrainerdamira@gmail.com

Komentari