Još iPhone trikova koje morate znati

iphonetrikovi3

Pisali smo već o nekim esencijalnim iPhone trikovima koji uvelike olakšavaju i ubrzavaju korištenje omiljenog gadgeta, no kako se njegova tehnologija razvija, a nadogradnja operativnog sistema se unapređuje, stižu i novi sitni prečaci zbog na koje se vrlo lako naviknuti. Donosimo vam još 10 trikova za ovaj mobilni telefon od kojih su neki stigli s iOS9 i novim iPhone modelima 6 i 6S te ih sada mogu koristiti svi koji su odabrali ovaj pametni telefon.

1. Čak i prije nego dostignete kritičnih 20% i ikona baterije zasvijetli crveno možete upaliti mod slabog napajanja koji se nalazi u postavkama te početi štedjeti bateriju na vrijeme.

2. Izokrenite boje u noćnom modu kako ne bi previše naprezali oči u mraku. U općim postavkama pronađite Pristupačnost i uključite Obrnute boje kako bi pozadina postala crna.

3. Ako ne možete pronaći postavku, klikom na pretrage Postavki lako ćete je otkriti.

iphonetrikovi1

4. Najdražu sliku pak možete pronaći uz pomoć kliznog pretraživača u Fotografijama koji je konstantno vidljiv. Samo ga povucite i otkrijte favorita.

5. Mape možete koristiti i dok nemate mreže. Dok još imate Internet u tražilicu upišite ‘ok maps’ i spremite željenu lokaciju za kasnije korištenje.

6. Ako ne možete živjeti bez bilješki, svaku stranicu u Safariju, kartama i slično možete spremiti za kasnije. Kliknite na tipku za dijeljenje na dnu ekrana i pronađite ikonu Bilješke.

7. Izbjegnite pozive od neželjenih kontakata tako da u postavkama odaberete Zabranu ometanja i odredite osobe za koje ste uvijek dostupni.

iphonetrikovi2

8. Kad niste sigurni što neki emoticon znači, Siri vam ga može ‘prevesti’. U postavkama kliknite Pristupačnost i Govor te uključite Izgovaraj odabir, u bilješke upišite emoji znak, označite ga i odaberite opciju Govori.

9. Jeste li znali da osim posebnih znakova nekog jezika, kao što su slova s dijakritičkim znakom u hrvatskom koja možete dobiti dužim držanjem određene tipke, možete dobiti i drugačije navodne znakove? Samo duže držite tipku i ona će vam otkriti što sve nudi.

10. Mobitel vam može biti i libela kad želite nešto postaviti na zid. U aplikaciji Kompas kliznite prstom lijevo i otkrit će vam se ova korisna funkcija.

iphonetrikovi4

Foto: @coffeenclothes, @society6, @lichipan

Komentari