Jeste li čuli za glumicu Annabelle Wallis?

annabelle

Baš kao što svaka nova televizijska serija iznjedri neka nova glumačka lica o kojima će se narednih godina intenzivno pričati, tako je i povijesna drama Peaky Blinders koju trenutno pratimo na BBC-ju u zvjezdanu orbitu lansirala Annabelle Wallis. Ime 31-godišnje britanske glumice trenutno je vrlo aktualno na sceni; što zbog uloge Grace Burgess u ovoj TV uspješnici, a što zbog zasad još nepotvrđene, no svejedno javno poznate ljubavne veze s frontmenom benda Coldplay, Chrisom Martinom.

Annabelle5

Annabelle Harris djetinjstvo je provela u Portugalu, gdje je i došla u doticaj sa svijetom glume, a nakon nekoliko snimljenih lokalnih kratkih filmova, zvijezda se preselila natrag u London i počela ozbiljnije graditi svoju karijeru. Dobra referenca za početak joj je bila činjenica da je nećakinja eminentnog irskog glumca Richarda Harrisa, koji je publici najbolje poznat po ulozi Albusa Dumbledorea u filmu o Harry Potteru, a zatim se Annabelle dokazala i vlastitim glumačkim sposobnostima.

Peaky Blinders

Peaky Blinders

Prvi kontakt s televizijskom publikom imala je u povijesnoj drami Tudori u kojoj je glumila od 2009. do 2010., a u istom žanru glumila je i godinu dana kasnije u seriji Pan Am. Da joj ovakve uloge izuzetno dobro leže, dokazuje i ona posljednja u Peaky Blinders, TV hitu u kojem je stala uz bok iskusnim glumcima Cillianu Murphyju i Samu Neilu. Njen lik Grace Burgess vrlo je hrabar i emotivan, misteriozan i kompleksan, a Grace preživljava u muškome svijetu i gradi put za sebe u vrlo neizvjesnim vremenima ove fiktivne drame koju mnogi opisuju brzom i smjelom, hrabrom i snažnom, te čak uspoređuju sa Scorseseovim i Kubrickovim kino komadima.

annabelle8

Danas je Annabelle uvaženo ime na britanskoj društvenoj sceni, Tatler ju spominje na svojoj listi utjecajnih Britanki i Britanaca, a budući da gluma i moda idu ruku pod ruku, često ju susrećemo na crvenim tepisima, revijama te stranicama glossy magazina. Premda u posebnim prigodama voli zablistati u klasicima s potpisom Valentina i Versacea, Annabellin stil je vrlo ležeran i neopterećen, a ona sama česta posjetiteljica trgovina Zara, COS i Topshop.

Annabelle3

U slobodno vrijeme, prema vlastitom priznanju, najviše voli uživati u novim epizodama serija Breaking Bad i House of Cards, a svaku priliku provedenu izvan seta snimanja iskorištava za druženje s Chrisom Martinom, s kojim ljubavnu vezu tek treba potvrditi novinarima. U međuvremenu, za Annabellom Wallis traje veliki medijski interes, pa ćemo je nakon Peaky Blindersa nesumnjivo gledati i u drugim TV uspješnicama budućnosti.

annabelle7

annabelle6

Foto: Vogue UK, Wonderland Magazine, Chanel

Komentari