Isprobajte jesenski menu zadarskog restorana Pašta&Svašta

Na ulazu u staru jezgru grada Zadra, smjestio se restoran Pašta&Svašta koji je u kratkom vremenu osvojio Zadrane kao i njihove goste. Ovaj simpatični obiteljski bistro podario je osvježenje zadarskog gastro ponudi, a otvoren je prošle godine. Kako u Pašti&Svašti znaju da je u ovom poslu važno osluškivati potrebe gostiju, svoj menu iz mjeseca u mjesec mijenjaju i nadopunjuju.

pasta1

Osim domaće tjestenine različitih vrsta, spremljene prema tradicionalnoj recepturi s zdravim, svježim sastojcima, možete uživati i u mnoštvu jela tipičnih za mediteransku kuhinju. Iako se Zadrani često žale na slabu i jednoličnu gastronomsku ponudu, ovaj restoran zrači talijanskim štihom, kako kroz interijer tako i kroz ponudu hrane, a jela koja nudi su posebna i zanimljiva što je pomak za ovaj grad. Pašta&Svašta predstavlja jesenski menu koji će se izmjenjivati svaki tjedan, a sastoji se od jela idealnih za hladnije dane.

pasta3

Čak i najzahtijevnija nepca će zadovoljiti krem juha pripremljena od svježe butternat tikve začinjena bučinim uljem, a posebnost joj daju kukuruzne kokice koje su popržene na bučinom ulju. Tu su i jastučići od bundeve u šumskom umaku, a svakako probajte i domaće raviole punjene butternut tikvom i tankim listićima dalmatinske pancete, koji su dovršeni u umaku s miješanim gljivama koji se dinastao na poriluku.

pasta4

U ovom jesenskom meniju kao desert možete izabrati kolač od mrkve s aromom maslinovog ulja serviran uz kremu od vanilije. Ako ste u Zadru ili se nađete u blizini, svakako probajte novitete s jesenskog menija, a mi jedva čekamo vidjeti i okusiti kakve nam poslastice priprema Pašta&Svašta.

Foto: Facebook/Pasta&Svasta

Komentari