Jesenski Judin Pazaar zabavio Splićane i njihove goste

Plato ispred Judinog Drva na Kopilici bio je premalen da primi sve zainteresirane Splićane koji su pohrlili na jesensko izdanje Judinog Pazaara, hit buvljaka, koji osim vintage i second hand stvari, svaki put donosi sve više dobre zabave i pozitivne vibre.

pazaar1

Sve je započelo par dana prije sajma kada je nešto više od trideset učenika Škole likovnih umjetnosti u Splitu oslikalo plato za Judin Pazaar. Potrošeno je preko 150 kilograma boje, a osim autorskih uzoraka, bilo je i aktivističkih poruka poput: Don’t just wear it, embrace it! Go vegan! ili Feminism is for everyone! Za nagradu, tvornica Borovo će im pokloniti svakome po par legendarnih Startasica, a autoprijevoznik Clissa će im sponzorirati jednodevni izlet.

pazaar3

pazaar11

Prava mala umjetnička djela, u nedjelju su u drugi plan stavili izlagači sa svojim šarenim štandovima na kojima nema čega nije bilo; od vintage i second hand obuće i odjeće, ručno rađenog nakita, preko frizeraja i šminkeraja, pa sve do home made kolačića za pse i mace. Naime, svi izlagači će dio sredstava izdvojiti za Judin azil koji, u suradnji s udrugom Sehaliah, pomaže udomiti napuštene životinje.

pazaar9

Atmosferu su, puna dva dana svojim DJ setovima, potpirivali Demos KLFM i Škvorc, Marko Friedl, te Jogarde. Vrhunac zabave bio je besplatan koncert Ivanke Mazurkijević i Stampeda koji su posjetiteljima poklonili Judin Pazaar i Beck’s.

pazaar8

Organizatori su još jednom pokazali kako ne odustaju od svoje početne ideje da na jednom mjestu okupe Splićane i njihove goste, svih generacija, koji njeguju uličnu kulturu, ekološki pristup životu i okolišu, podržavaju modnu i glazbenu scenu, te podupiru njezin razvoj. Sudeći po ovom jesenskom izdanju, pristaša im ne manjka. Zato s nestrpljenjem iščekujemo iduće splitsko pazaarenje!

pazaar4

pazaar10

pazaar5

pazaar6

pazaar12

Foto: Tomislav Čubelić, Sonja Dvornik

Komentari