Jesen u znaku Davida Bowiea

U petak, 25. rujna, u dućane stiže ‘David Bowie Five Years 1969-1973’, prvi u nizu box-setova kojim je pokriven prvi dio karijere ovog iznimnog svestranog umjetnika.

david bowie naslovna 2

10 albuma na 12 CD-a ili 13 LP-a u boxu sadrže sve materijale koje je Bowie službeno objavio u prvih pet godina svoje karijere. Sadrži i trake koje nikada nisu objavljene ni na CD-u ni na LP-u i koje su sve remasterirane. U njemu se ekskluzivno nalazi i ‘Re:Call 1’, nova dvostruka kompilacija na koju su uvršteni raritetni singlovi koje je Bowie objavljivao na b-stranama. I CD i vinylni LP box set bit će popraćeni knjigom s memorabilijama, rijetkim i do sada nikad viđenim fotografijama, originalnim rukopisom kojim su pisane pjesme.

david bowie box set

Osim box-seta, jesen obilježava i veliko izdanje renomirane izadavačke kuće Taschen, ‘The Rise of David Bowie. 1972-1973’. Ova limitirana i numerirana edicija donosi spektakularne snimke s pozornice, kao i one intimnije iz ‘backstagea’. Snimci za medije, omoti albuma i kadrovi iz filmova skupa s 50% do sada neviđenog materijala približava nas Bowiejevoj osobnosti i slavi.

david bowie taschen 2

Izdanje je ograničeno na 1972 numerirane kopije, koje su potpisali David Bowie i Mick Rock, Bowiejev službeni fotograf tog vremena. Monografuju možete i naručiti putem taschen.com.

david bowie taschen

Foto: Facebook

Komentari