3 frizure za ‘spas u zadnji čas’

Svima se dogodilo. Za mnoge ‘bad hair day’ nije samo loš izgled kose ili samo malo više vremena pred ogledalom. Mnoge žene se mogu osjećati bezvoljno, nervozno, neljubazno ili čak posramljeno misleći da je da je za loš izgled kose krivo vrijeme, loše šišanje ili loše prospavana noć. Istina je da je glavni krivac nezdrava i oštećena kosa, ali o tome ćemo drugi put. Stilisti salona Dessange u moru varijanti za spas u zadnji čas za vas su odabrali 3 jednostavna i moguća rješenja koja će vas spasiti od ‘bad hair day-a’.

dessangecover

Duga kosa

Po nama ‘bad hair day’ za ovu kategoriju i ne postoji jer kod duge kose ima bezbroj savršenih trikova s kojima se loš dan pretvara u ‘perfect hair day’!
Četkom zaglađenu kosu prema nazad s razdjeljkom po želji, bilo to po sredini ili na stranu, svežete u niski ili visoki rep. S repom možete napraviti više varijanti, možete od njega napraviti pletenicu ili ga jednostavno omotati u malu punđicu. Ukosnicama podržite dobiveni oblik kako se on ne bi raspao. No ako niste spretne s pletenjem i motanjem punđica, naš prijedlog je da iz napravljenog repa jednostavno uzmete pramen kose te ga omotate oko gumice. Na cijelu frizuru na kraju nanesite lak za kosu kako biste je fiksirali. Ova frizura je često viđena na modnim pistama i izgledat ćete chic bez obzira kojim stilom se odjenuli.

Dior clpa RF15 2587

Duga i poluduga kosa

Bez ograničenja dužine kose, poigrati se s maramom kao modnim dodatkom na kosi je hrabro i može izgledati savršeno moderno i kreativno. Zaglađenu kosu prema nazad zavezati u rep, oko gumice zavezati maramu (lepršavo ili strogo oko gumice je stvar ukusa). Ovoga proljeća je sve dopušteno i većina mode se vraća u 60-e, 70-e i 80-e. Modne piste su pune detalja iz tih doba. Marame i trakice na glavi su modni dodatak koji se nosi s guštom i odiše novom svježinom.

Što se tiče trakice oko glave, ovo je jedan vrlo jednostavan trik kojim ćete izgledati elegantno i pomalo romantično. Počešljajte kosu prema dolje, napravite razdjeljak po želji, kosu počešljajte prema licu, stavite trakicu na glavu na sam početak rasta kose. Tada uzimate pramen po pramen koji doslovno motate (frčete) oko trakice i tako cijelu kosu počevši od čela pa sve do vratnog djela rasta kose. Isto tako vi određujete koliko ćete čvrsto omotati kosu. Naš prijedlog je da to bude lagano i nježno kako i odgovara ovom godišnjem dobu, proljeću. Isto tako cijelu frizuru na kraju fiksirajte lakom za kosu.

chanelnaslovna

Chanel

Kratka kosa

Nema gorega od jutra kad se probudite s kosom koja strši, a vama se žuri. Nemate vremena oprati kosu, a baš danas morate ostaviti dobar dojam! Mi vam predlažemo da samo lagano prstima namočite kosu, pjenom za kosu oblikujete željeni izgled frizure i samo malu je posušite fenom ili ako imate peglu za kosu da pojedine pramenove istaknete i zagladite peglom. Ukoliko niste ljubitelj pjene za kosu ili pegle za kosu tada jednostavno malo navlažite prstima kosu i gelom zagladite kosu i tada dobivate ‘wet look’ koji je isto tako jako moderan ovoga proljeća.

kosadesange

Stella McCartney

Tekst: Sanja Čabraja iz salona Dessange
Foto: Imaxtree

Komentari